Acasa / Social / Armata în şcoli!

Armata în şcoli!

garnizoanaCu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României-25 octombrie 2016, în Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti vor avea loc o serie de evenimente. Astfel, în data de 20 octombrie 2016, Garnizoana Târgu-Jiu (U.M. 01541) şi Centrul Militar Judeţean Gorj (U.M. 02529) vor desfăşura activitatea denumită simbolic „Ziua Armatei în şcoli”.

Cu această ocazie, militarii vor instala în incinta unităţii de învăţământ un Atelier de prezentare a armamentului şi muniţiei de infanterie din dotarea armatei române, iar Biroul de Informare Recrutare, din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj, va organiza un Atelier de promovare a carierei militare. Activitatea se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Sf. Nicolae” Târgu-Jiu, începând cu ora 10.00, şi are ca scopuri consolidarea parteneriatului interinstituţional, întâmpinarea nevoii de cunoaştere de către tânăra generaţie a instituţiei militare, promovarea imaginii armatei române şi a carierei militare, precum şi prezentarea semnificaţiei Zilei Armatei României.

Ceremonialul militar şi religios, cu prilejul Zilei Armatei României, este organizat în data de 25 octombrie 2016, între orele 10.00-11.00, în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, cu participarea militarilor din Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, în prezenţa autorităţilor publice locale, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă şi retragere. La această manifestare personalităţile prezente vor ţine alocuţiuni, iar activitatea va fi urmată de o depunere de coroane şi defilarea gărzii de onoare. Între orele 12.00-13.00, ceremonialul militar şi religios va continua la Monumentul Eroilor din oraşul Târgu-Cărbuneşti.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*