Artist, desemnat cetățean de onoare post-mortem al Municipiului Târgu Jiu

0
365

Autoritățile din Târgu Jiu au primit propunerea de a-l desemna pe regretatul sculptor, Paul Popescu, cetățean de onoare post-mortem al Municipiului Târgu Jiu. Propunerea a venit din partea mai multor oameni de cultură din Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu susține că momentan această solicitare nu poate fi pusă în practică, însă, pe viitor se va materializa un astfel de proiect de hotărâre. „Este o propunere binevenită. În luna decembrie, pe atunci când putem să ne legăm de Ziua Națională,  această propunere va fi înaintată Consiliul Local. Eu cred că va fi și aprobată de către Consiliul Local și, din luna decembrie, Paul Popescu își va avea locul între personalitățile acestui municipiul”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

Paul Popescu, sculptor român recunoscut la nivel naţional şi internaţional, a murit la vârsta de 59 de ani. Printre lucrările cunoscute ale lui Paul Popescu sunt busturile Mariei Lătărețu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu, Arethia și Gheorghe Tătărescu, Pompiliu Marcea, dar și sculpturile Inevitabila Despărţire, Poarta Apelor, Desprinderea din derizoriu, Fluture și Craiova văzută din car.

Totodată, regretatul artist a făcut și Monumentul Eroilor Neamului din marmură, din Novaci, și a restaurat și conservat multe opere de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here