Artiștii de la „Doina Gorjului” au întreținut atmosfera la Târgul de Comerț al Olteniei

1
98

Cel mai mare eveniment expozițional din Oltenia dedicat bunurilor de larg consum și serviciilor aflat la a doua ediție, a avut loc pe parcursul a trei zile în perioada 13-15 octombrie în incinta Centrului Multifuncțional Craiova. Aici, au fost prezenți expozanți ce activează în domeniile: industrie, alimentație, construcții, comerț cu articole de îmbrăcăminte—încălțăminte și articole pentru copii, servicii, industria auto și asigurări. Artiștii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” au susținut un spectacol care i-a încântat pe participanți.

La Târgul de Comerț al Olteniei, organizat la Craiova, au participat aproximativ o sută de firme, domeniile fiind variate: firme imobiliare, de construcții, de amenajări interioare și exterioare, o firmă de optică medicală, altele de marochinărie, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse tradiționale românești, covoare oltenești, ii din zona Olteniei, producători de dulciuri pregătite în casă, producători apicoli, utilaje agricole, florării sau pomicultură. Amplul eveniment a debutat vineri, la orele 10.00, cu un moment artistic, de aproximativ două ore. Pe scena amplasată în parcarea Centrului Multifuncţional Craiova au urcat artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. Directorul instituţiei de cultură, Gheorghe Porumbel, a menţionat faptul că a dat curs invitaţiei cu mare drag, fiind convins că echipa lui, formată din orchestră, dansatori profesionişti şi solişti de muzică populară, a încântat vizitatorii târgului.

Trei zile de oferte din domenii variate

Participanții la acest târg au putut achiziționa de la covoare olteneşti sau obiectele de mobilier pictate manual, la încălțăminte, haine de piele, paltoane din lână. Nu au lipsit preparatele culinare tradiționale, vinul, dulciurile. În parcarea Centrului Multifuncțional Craiova şi-au dat întâlnire firme care activează în domeniul agricol. Aici au fost făcute demonstraţii cu diverse utilaje, s-a discutat despre modalităţile în care acest domeniu poate deveni eficient şi au şi fost vândute anumite produse.

Momente culturale

Din program nu au lipsit nici momentele culturale, poetul Mircea Dinescu lansând cel mai nou volum de poezii, „Colierul din bomboane de colivă”. Totodată, organizatorii au oferit şi o bursă unui student din cadrul Facultăţii de Agronomie Craiova, recompensă pentru realizarea unui proiect pe teme agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here