ATELIERUL NAŢIONAL DE POEZIE SERILE LA BRĂDICENI

0
49

În acest an, cea de-a XXIV–a ediție a Atelierului național de poezie ”Serile la Brădiceni” se va desfășura în perioada 6-8 septembrie 2020, online.

Atelierul național de poezie a fost propus și inițiat de managerul CJCPCT Gorj Ion Cepoi în 1997. Manifestarea a crescut de la an la na și a reușit să adune la Peștișani zeci de scriitori și iubitori de poezie. Recitalurile poetice susținute în cele doua zile de toamnă la umbra bătrînului stejar au făcut ca iubitorii de poezie să revină în fiecare an cu mare plăcere.

Atelierul dedicat poeziei se va organiza din păcate online anul acesta, în contextul crizei generate de COVID-19, cu speranța că în 2021 vom putea să ne întâlnim față în față de Sfânta Măria-Mică.

Manifestarea de anvergură națională este un efort de echipă, o îmbinare fericită de resurse provenite din societatea civilă și din instituțiile publice de cultură ale județului Gorj.

Conceput ca un prilej de dialog și de schimb de idei între creatori și exegeți contemporani din domeniul poeziei, Atelierul ”Serile la Brădiceni” își propune permanentizarea în conștiința publică a unor mari personalități ale literaturii române contemporane.

Se vor acorda două premii naționale: Premiul Național pentru poezie, atribuit unui poet român consacrat, respectiv Premiul Național pentru critica poeziei care se atribuie unui exeget specializat în critica literară.

Regulamentul manifestării prevede ca pentru selectarea laureaților, organizatorii să solicite propuneri de nominalizare din partea asociațiilor scriitorilor, personalități ale culturii române, fundații şi societăți culturale.

Propunerile pentru ediția 2020 au fost făcute de Uniunea Scriitorilor din România.

PREMII:

  1. Premiul național de poezie în sumă de 1000 lei, atribuit unui poet român consacrat va fi acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj.
  2. Premiul Național pentru critica poeziei în sumă de 1000 lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei va fi acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Organizatori: Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Asociația cultural literară Serile la Brădiceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here