Atenție, fermieri! Termen limită la APIA Gorj pentru subvenţia la motorină

0
42

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat zilele trecute că fermierii pot depune cererile de acord pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură până pe 3 ianuarie, dar trebuie să se grăbească, având în vedere zilele libere de sărbători.

Potrivit APIA Gorj, până la data de 3 ianuarie 2018 inclusiv, se depun cererile de acord pentru finanţare pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură aferente anului 2018. Cererile de acord pentru finanţare aferente anului 2018 se depun la Centrul Judeţean al APIA Gorj. Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul pentru finanţare, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale.

Condiţiile de acordare în funcţie de sectorul/sectoarele vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea potenţialii beneficiari sunt următoarele: să fie înscrişi în Registrul unic de identificare (RUI) al APIA (să deţină ID fermier) etc; să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sau să deţină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru porci/păsări/familii de albine/viermi de mătase, după caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here