Au sărbătorit ,,Nunta de Aur”. Mirii au fost întâmpinaţi cu surprize

0
21

Peste 70 de cupluri din Târgu Jiu au primit din nou binecuvântarea Domnului. Acestea au ajuns în faţa altarului după 50 de ani de căsătorie, reuşind să îşi reînnoiască jurămintele. Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” din Târgu Jiu, unde nași au fost primarul Marcel Romanescu și soția acestuia. Pentru longevitatea anilor petrecuţi împreună, autoritățile locale i-au răsplătit cu suma de 500 de lei și o petrecere la restaurant. „Nunta de aur” a devenit deja o tradiţie pentru Primăria Târgu Jiu care organizează acest eveniment încă din anul 2004.

Luna dragostei a fost deja marcată la Târgu Jiu. Municipalitatea a organizat ,,Nunta de Aur” special pentru cei care s-au iubit necondiţionat timp de 50 de ani. Plini de emoţii, Marcel Romanescu împreună cu soţia sa au îmbrăţişat şi felicitat toţi mirii.

,,Am simţit de 73 de ori emoţiile unei cununii normale. Este adevărat că nu mă aşteptam să am o astfel de onoare, să cunun într-o singură zi 73 de familii. Trebuie să îi apreciem pe aceşti oameni că au rezistat 50 de ani, unul lângă celălalt. Pentru ceea ce se întâmplă astăzi în societatea <> pe care o traversăm, sunt modele de urmat pentru noi”, a declarat Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

Gând la gând cu soţul său, Romina Romanescu le-a dat un sfat tuturor tinerilor îndrăgostiţi. ,Mă bucur că particip la acest eveniment. Le doresc viaţă lungă. Sunt un model pentru noi. Sper ca tinerii din ziua de astăzi să îi urmeze şi să se iubească la fel de mult”, a precizat Romina Romanescu, soţia edilului.

Secretele unei căsnicii de durată

Chiar dacă au trecut prin greutăţi, cuplurile şi-au menţinut trainică iubirea. Poveștile pensionarilor care au sărbătorit Nunta de Aur sunt diferite, însă ei spun că înţelegerea, comunicarea și toleranța sunt câteva dintre secretele unei căsnicii de durată.

,,Există secretul unei căsătorii de durată. În primul rând trebuie să ai încredere, iar fiecare să lase de la el. Aş zice aşa, în câteva versuri: <<În fiecare zi, din fiecare an/ Numără Eva coastele lui Adam/ Şi liniştită, tainic şopteşte/ Tot una lipseşte!>>”, a povestit una dintre femeile care au sărbătorit cinci decenii de căsnicie.

,,50 de ani au trecut imediat. A fost foarte frumos. Lângă soţul meu am simţit iubire, ură, dragoste, dezamăgire.. am trecut prin toate sentimentele posibile. Dacă ar trebui s-o iau de la capăt, fără doar şi poate, tot pe el l-aş alege. Ne-am înteles şi iertat reciproc”, a povestit o altă persoană care a sărbătorit Nunta de Aur.

După cununia religioasă, cuplurile au fost invitate la o petrecere organizată în cinstea lor la un restaurant din oraș. Potrivit autorităților, evenimentul din acest an a costat 63 de mii de lei. Mai mult decât atât, fiecare cuplu care a împlinit 50 de ani de căsnicie a primit din partea Primăriei Târgu Jiu suma de 500 de lei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here