7.4 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Social Autoritățile din Gorj așteptate la un atelier regional despre poluare

Autoritățile din Gorj așteptate la un atelier regional despre poluare

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va organiza pe 15 decembrie la Craiova, un atelier regional în cadrul caravanei pentru promovarea finanțărilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Poluare de proporţii pe JiuMinisterul organizează această întâlnire pentru a veni în sprijinul unităților administrativ-teritoriale din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, care sunt potențiali beneficiari ai finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul acestui proiect. Atelierul organizat în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia este parte a caravanei la nivel național care se va desfășura în toate regiunile de dezvoltare, în perioada 2016-2017 și se adresează tuturor unităților teritorial-administrative din regiune. Proiectul ‘Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți’ are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți și sprijinirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor.

Începând din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investiții, care vizează finanțări pentru: infrastructură de management al gunoiului de grajd — platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare și peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului; sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni; plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole și cursurile de apă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente