Acasa / Headlines / Avizarea carnetelor de rentieri, suspendată de APIA Gorj. Fermierii trebuie să se dezinfecteze înainte de a intra în birouri

Avizarea carnetelor de rentieri, suspendată de APIA Gorj. Fermierii trebuie să se dezinfecteze înainte de a intra în birouri

Avizarea carnetelor de rentieri a fost suspendată de către conducerea Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Gorj ca urmare a crizei generate de răspândirea infecțiilor cu coronavirus. În Gorj sunt 44 de persoane care dețin carnete de rentieri.

De la data de 2 martie a început depunerea cererilor de plată pentru suprafețele agricole. În această situația s-a stabilit ca solicitările să fie primite de către funcționarii agenției. Peste 17.000 de fermieri sunt așteptați pentru depunerea de cereri. „Există un anumit calendar care trebuie respectat. Procesul de primire al cererilor de plată are continuitate și se va desfășura în mod normal“, a spus Mihai Versin, directorul interimar al APIA Gorj.

Acesta a precizat că nu se poate evita contactul cu fermierii: „Documentele se pot lucra în format electronic, fie la nivel de primărie, fie la nivel individual, dar închiderea cererii de plată trebuie să se facă la nivel județean sau local, pentru că se face o închidere pe parola specifică funcționarului care răspunde de fermierul respectiv. Trebuie să se verifice ce a declarat fermierul respectiv și dacă acel control al parcelelor nu atenționează că sunt anumite declarații neconforme cu realitate“.

„Dispensere“ cu dezinfectanți la toate sediile APIA

Centrele locale și cel județean au fost dotate „dispensere“ cu dezinfectanți. „Am montat dispozitive cu dezinfectanți în centrul județean și în cele locale, astfel încât fermierii când vin să depună cererea de plată să treacă mai înainte pe la aparatul respectiv pentru a face o minimă dezinfecție a mâinilor, pentru a fi eliminași acei viruși care pot să staționeze o perioadă de timp. Sunt făcute demersuri ca la nivelul structurilor locale să se evite aglomerația, mai ales că spațiile pe care le avem nu ne oferă un conform extraordinar“, a mai precizat Mihai Versin.

Pentru a se evita aglomerația, fermierii vor fi nevoiți să aștepte chiar și în parcul din curtea instituției.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*