Bani în aşteptare la Direcţia Agricolă

0
28

Luna ianuarie vine cu semne bune şi pentru agricultorii gorjeni care nu au fost ocoliţi de inundaţii în 2014. Este vorba de schema de minimis prevăzută pentru sectorul vegetal, după ce în decembrie au fost acordate ajutoare pentru sectorul apicol şi tăuraşi. În Gorj, au fost aprobate la plată 23 de dosare.

23 de dosare au fost aprobate spre plată, iar banii pentru agricultorii care au avut de suferit de pe urma inundaţiior sunt în aşteptare. Suprafaţa de teren pentru care a fost acceptată la plată este 165 de hectare, dar în realitate suprafaţa agricolă afectată de ploi a fost mai mare. Directorul instituţiei spune că dacă ne refeream înainte la cele trei ajutoare de minimis care prin Direcţia pentru Agricultură Gorj s-au desfăşurat, vă spuneam că până la finele lui 2014 vor veni banii pentru cele două ajutoare de minimis, respectiv sectorul apicol şi pentru ajutorul acordat pentru berbecuţi şi juninci. Cei care au depus dosarele la instituţia nostră au intrat în posesia banilor în luna decembrie. Mai rămâne ca în cursul acestei luni să primim banii şi pentru cei 23 de beneficiari. Vorbim de cei afectaţi de inundaţiile din 2014, implicit de acordarea ajutorului de minimis în sectorul vegetal”, a declarat Dan Tănăsescu, director DADR Gorj.

În luna decembrie au ajuns bani pe scheme similare de minimis la apicultori şi crescători de animale. Mai exact 283 de beneficiari s-au bucurat de ajutor în sectorul apicol, unde de la stat a fost acordată o sumă totală de 181 de mii de lei. Nu au fost uitaţi nici crescătorii de tăuraşi şi juninci, unde au fost aprobate de asemenea cereri la plată pentru o sumă totală de 210 mii lei. În total, la nivelul celor 3 scheme de minimis statul a plătit peste 4 miliarde de lei agricultorilor gorjeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here