Bani pentru trei luni la CJAS!

0
6

Au venit banii la sănătate pentru următoarele două luni! Astfel, aproximativ 60 de milioane de lei se vor împărţi între spitale, ambulatoriu, asistenţă primară şi farmacii. La spitale ajunge o medie chiar mai mare decât a anilor trecuţi, fiind în creştere. Sume mai mari se dau şi pentru medicamente compensate şi gratuite sau pe programe naţionale.

Exceptând luna ianuarie pentru care Casa de Sănătate Gorj a avut bani, se punea problema doar a următoarelor două luni. Resursele au venit şi la Gorj pentru februarie şi martie spune preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, iar grosul ajunge la spitale, adică 26 de milioane de lei. Nu sunt singurele sume mari alocate, pentru că bătaia se dă între asistenţă primară, programe naţionale şi medicamente. Au venit banii pentru lunile februarie şi martie, în afară de luna ianuarie care venise la începutul anului. Practic, până la 1 aprilie când vor intra în vigoare noile pachete şi modificări legislative, se va realiza bugetul pe restul anului. Pentru cele trei luni ianuarie-martie avem 55.680.000 de lei, din care peste 26 de milioane primesc spitalele, adică o medie de 8,5 milioane, mai mare faţă de alţi ani, când media era de 8,3-8,4 milioane. Sume mari se duc şi la asistenţă primară, 6,6 milioane de lei, la servicii medicale, peste 10 milioane dar şi la medicamente compensate şi gratuite, unde vorbim de 13,6 milioane lei”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele executiv al CJAS Gorj. Bondoc a adus aminte şi de programele naţionale de sănătate unde, pentru judeţul Gorj, Casa a primit 4,2 milioane lei.

În ceea ce priveşte bugetul sănătăţii până la finele anului, data de 1 aprilie ar trebui să decidă ce sume vor fi alocate pentru că se aşteaptă semnarea noului contract cadru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here