Acasa / Headlines / Bilanțul activității Jandarmeriei Gorj, în anul 2018. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 327.875 lei

Bilanțul activității Jandarmeriei Gorj, în anul 2018. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 327.875 lei

Ieri, 15 ianuarie 2019, în sala Maură de la Instituția Prefectului județul Gorj, s-a desfășurat ”Şedinţa de evaluare a activității Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2018”.

La eveniment au participat Florescu Ciprian Adrian – prefect al județului Gorj, Muja Nicolae – vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, reprezentanții instituțiilor publice și militare din județul Gorj care colaborează şi cooperează cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj iar din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent col. Trășcălie Lucian – (Î) adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, fiind prezenți şi peste 50 de jandarmi gorjeni din toate structurile unității.

Activitatea de evaluare a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către eleva Elena Beatrice Hasna, iar ulterior inspectorul șef – colonel Țambrea Eugen, a prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obținute în cursul anului 2018, iar la final au fost prezentate principalele direcții de acțiune pentru anul 2019.

Munca de un an de zile a OAMENILOR în uniformă

Jandarmii gorjeni au asigurat paza și protecția la 22 de obiective din județ, au fost organizate şi s-au executat 313 transporturi de valori, 122 transporturi de produse cu caracter special şi 535 transporturi de corespondenţă clasificată. Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 180 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte. Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat 348 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros: 131 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 41 misiuni la manifestări sportive, 9 misiuni la manifestații de protest, 114 misiuni pe timpul Referendumului național pentru revizuirea Constituției, 53 misiuni cu prilejul desfășurării probelor scrise la Evaluarea națională și la Bacalaureat. La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 3181 rezerve şi patrule de intervenţie, acestea executând 148 de misiuni de intervenție, la solicitările primite.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea siguranței și a prevenirii criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 3731 misiuni în sistem integrat, fiind constituite 9.538 de patrule mixte pe raza judeţului Gorj (1087 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2064 misiuni în mediul urban, 580 misiuni în mediul rural și alte 74 misiuni sub coordonarea Poliției).

Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea de către efectivele de jandarmi în mod independent a 72 fapte de natură penală cu 51 autori şi au contribuit la constatarea pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția a 111 fapte de natură penală comise de 105 autori. Au fost aplicate 1452 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 327.875 lei, fiind executate și un număr de 822 mandate de aducere la solicitarea organelor judiciare.

 
 
 
 
 
 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*