Botezul de Crăciun

0
156

Un tânăr 28 de ani, hirotonit preot acum 2 săptămâni a primit de la Mitropolitul Olteniei dr. Irineu parohia Bisericii Brabova din Dolj. Este vorba de Ionuț Tudor, oltean născut și educat în Motru.

Fiind o persoană ambițioasă și activă a organizat rapid și eficient împreună cu Diaconul Constantin sărbătorirea Crăciunului în biserica Brabova.

Mobilizându-se și implicând și toată familia sa numeroasă a vrut să dovedească un suflu tineresc sătenilor. Așa că în zorii zilei de Crăciun, a venit cu o mulțime de daruri pentru a marca cu fast momentul nașterii Domului nostru Iisus Hristos.

După ce au asistat la Sfânta Slujbă, copiii, părinții, bunicii și sătenii reveniții din străinătate, au cântat cu toții colindele copilăriei lor și ale noastre.

Apoi a venit Moș Crăciun cu sacul de cadouri însoțiti de trei urși.

Cadouri pentru copii

Fiecare copil a primit o pungă multicoloră cu daruri dulci: ciocolată, portocale, napolitane, băutură de nectar de fructe, o jucărie de pluș, un ou cu surprize, napolitane și o icoană cu Sfânta Fecioara Maria cu Pruncul.

Deoarece cântă de peste trei decenii în această biserică, construită în perioada interbelică, dascălul a primit mânuși, caiet cu cântece, vin bisericesc și felicitări de la părinții preotului. El a cântat frumoasele ectenii și melodiile sfintei Liturghii

Fiecare bunică a primit un sac cu mai multe bunătăți bio și câte o icoană frumoasă cu Sfânta Fecioara Maria cu Pruncul.

Familia preotului Ionuț Tudor a donat mai multe obiecte de cult sfințite, care să ridice valoarea duhovnicească a locașului de cult, peste care au trecut 93 de ani, cu bucurii și cu botezurile a trei generații se bravi olteni.

Pentru modernizarea logisticii externe a bisericii, mama preotului, Lăcrămioara a realizat mai multe afișe multicolore ternoredactate de ea într-un design modern, care se armonizează cu policromul bradului împodobit și al veșmintelor de sărbătoare. Și astfel se prelungește tradiția noastă creștină, într-un sat oltenesc  care se prelungește în mit.

A consemnat un martor ocular, Lăcrămioara Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here