10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăSocialBurse pentru elevii gorjenii

Burse pentru elevii gorjenii

A treia săptămână din Tabăra Meseriașilor a ajuns la final sâmbătă, 13 august, pentru seria mecanicilor formată din 50 de elevi și 10 profesori din județul Gorj. În tabără, elevii au participat la ateliere de dezvoltare personală și profesională. În următoarea perioadă, alţi 100 de elevi din Gorj vor participa la Tabăra Meseriaşilor.

Tabara-Meseriasilor-4

În cele 7 zile petrecute în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, desfășurată la Bran, județul Brașov, mecanicii au învățat cum să comunice eficient și să își dezvolte spiritul antreprenorial și cel civic, cum să lucreze în echipă sau să se prezinte în fața unui angajator. În cadrul atelierelor practice copiii au avut ocazia să petreacă trei zile în atelierul lui Gabi Onofrei din Brașov și au primit numeroase sfaturi despre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știe un mecanic. La finalul săptămânii dedicate mecanicilor, sub îndrumarea lui Gabi Onofrei, cei 50 de elevi au construit 4 bănci din metal și lemn care vor fi amplasate în Parcul Central din Brașov.

În urma interacțiunii și implicării în tabără, dar și a unei testări susținute la finalul săptămânii, cei mai buni 10 viitori meseriași au primit burse școlare de 500 de lei/ lună, pe întreaga durată a anului școlar 2016-2017. Alături de elevi, 10 profesori din județul Gorj au participat în cadrul taberei la cursuri de dezvoltare a competențelor de lider în managementul educațional organizate de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy. În urma absolvirii acestor cursuri și susținerii examenului final, profesorii au obținut 25 de puncte de credit. „Atelierele desfășurate în această serie mi-au confirmat faptul că există tineri cu potențial mare în această industrie, care își doresc să devină următoarea generație de mecanici ai țării. Cred totuși că secretul pentru a avea rezultate și a ajunge foarte sus este să muncești mult, să ai disciplină și să pui pasiune în tot ceea ce faci. Am întâlnit în tabără mulți copii receptivi și curioși pentru care porțile atelierului meu vor fi deschise oricând”, a declarat Gabriel Onofrei, Președinte Fondator al Asociației Române de Drift.

Tabara-Meseriasilor-7

„În Tabăra Meseriașilor am avut posibilitatea să întâlnesc mentori care au reprezentat o adevărată sursă de inspirație atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Am trecut prin activități interesante care m-au învățat ce înseamnă meseria mea, iar proiectul final a fost o provocare foarte mare, pe care am reușit să o ducem la final cu succes. Sunt foarte fericit că am trăit această experiență și sper să mă reîntorc în tabără”, a declarat Alexandru,16 ani, unul dintre elevii din seria mecanicilor. În perioada 21 august – 03 septembrie, alți 100 de elevi din Gorj repartizați în seria electricienilor și constructorilor și seria turism și alimentație vor beneficia de experiența Tabăra Meseriașilor și vor evolua sub îndrumarea mentorilor Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti, inițiatorii proiectului EFdeN, a lui Chef Cezar Munteanu și a lectorilor din cadrul American Hotel Academy din Brașov.

Tabara-Meseriasilor-6

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -