Acasa / Social / Burse pentru elevii merituoși sau care se confruntă cu dificultăți

Burse pentru elevii merituoși sau care se confruntă cu dificultăți

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat acordarea de burse de merit și sociale pentru elevii merituoși și pentru cei care provin din familii cu venituri reduse. Este pentru al doilea an consecutiv în care Consiliul Local, la inițiativa primarului, acordă astfel de burse. Astfel, toți elevii cu medii între 9,90 și 10 vor beneficia de o bursă de merit în valoare de 350 de lei. În plus, aceștia trebuia să aibă nota 10 la purtare și cel mult 10 absențe nemotivate pe semestru. De asemenea, elevii care s-au clasa pe primele trei locuri la concursurile și olimpiadele școlare sau s-au calificat în loturile naționale vor primi bursă de performanță de 400 de lei/an.

Bursele de studiu se acordă elevilor cu media generală între 9,50 și 10, dacă provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni dinaintea depunerii dosarului cel mult egale cu salariul minim pe economie.

Consiliul Local va mai acorda burse sociale elevilor orfani, bolnavi de TBC, diabet, cancer, insuficiențe renale cronice, astmă bronșic, reumatism, handicap locomotor și alte afecțiuni; elevilor care sunt școlarizați în alte localități decât în cele de domiciliu, pentru că nu au această posibilitate; elevi din familii care nu realizează în ultimele 12 luni un venit mediu lunar pe membru de familie mai mare de 50% din salariul minim net pe economie.

Bursele se acordă elevilor din ciclul gimnazial și liceal.

Un comentariu

  1. Minciuni fără bun simt în clasa a 5 6 7 8 ni sa facut dosare de diriginta clasei pĺt copii cu medie de 10 dar minciuni niciodată nau primit un leu

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*