18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăSocialŞi câinii costă!

Şi câinii costă!

Întreţinerea câinilor fără stăpân costă! Consilierii locali au aprobat tarifele pentru întreţinerea şi gestionarea câinilor fără stăpân de pe teritoriul municipiului Târgu-Jiu. Au fost aprobate diferenţiat costurile pentru patrupede, dat fiind faptul că primăria scoate mai mult din visterie pentru întreţinerea câinilor adoptaţi, dar care rămân tot în padocurile primăriei. Costurile sunt duble.

Tarifele practicate de către Edilitara pentru gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Târgu-Jiu au fost aprobate vineri de aleşii locali. Primăria municipiului va cheltui aproximativ 26 de lei pentru un câine, cu acţiuni precum deparazitare şi sterilizare plus un tarif de 2,75 lei pe zi pentru întreţinere. Iubitorii de patrupede care doresc să le adopte de la distanţă trebuie să ştie că tariful este dublu. “Costul de întreţinere cu hrană este în jur de 2,2 ron pe zi per câine. Sunt nişte costuri pentru bugetul local, dar asta e situaţia, până găsim o altă variantă, o eventuală externalizare sau o altă variantă”, a precizat directorul Edilitara, Alexandru Zaharia. Alţi 50 de lei trebuie să scoată primăria din buget pentru eutanasierea fiecărui animal, dar măsura nu este valabilă deocamdată.

Număr record de câini

În padocul primăriei se află în prezent peste 300 de câini, dar niciunul nu este adoptat la distanţă. În perioadă următoare, adăpostul câinilor comunitari va suferi unele modificări, iar numărul acestora va creşte. Pe lângă patrupedele care se găsesc în acest moment în padoc, vor mai fi aduşi un număr de 40 de câini. Animalele urmează să fie mutate de la padocul privat amenajat la Şuşiţa. „În momentul de faţă avem peste 360 de câini. N-am avut niciodată atât de mulţi şi o să mai aducem câţiva câini. Pe zona Şuşiţa este un padoc privat unde sunt 80 de câini. Am discutat cu cei de acolo, care se ocupă de acel padoc privat şi au zis că sunt de acord să preluăm noi jumătate din acei câini, să-i aducem la padoc, iar restul de 40 urmând ca dumnealor să-i adopte. Deja au un program de adopţii, deja mai lucrăm noi la ce trebuie acolo, nişte extinderi de padocuri interioare şi cuşti, în aşa fel încât săptămâna viitoare să putem transfera cei 40 de câini de pe Şuşiţa. Ei erau foarte bine îngrijiţi acolo, majoritatea sterilazaţi, dar faptul că sunt mulţi se face gălăgie şi am fost sesizaţi de către cetăţenii din zonă”, a mai precizat Alexandru Zaharia.

Cât costă echipamentul de protecție pentru angajații Edilitara

0
Cei câteva sute de angajați ai Edilitara Public vor beneficia de echipamente noi de protecție....

Salarizare diferențiată și GPS la Edilitara

0
Plătiți în funcție de munca depusă. Este planul autorităților în privința angajaților Edilitara. Conducătorii societății...

Cine ar putea finaliza lucrările de pe Calea Eroilor

0
O lună și jumătate mai are la dispoziție societatea care efectuează lucrarea de pe Calea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!