4.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăSocialCâinii gorjenilor vor fi microcipați contra cost! Nu ai voie să refuzi

Câinii gorjenilor vor fi microcipați contra cost! Nu ai voie să refuzi

Microciparea și vaccinarea antirabică a câinilor din gospodăriile gorjenilor a fost demarată la nivelul județului nostru, medicii arondați Direcției Sanitar veterinare fiind cei care se ocupă de acțiune. Microciparea costă, iar proprietarii patrupedelor nu pot refuza acțiunea de vaccinare.

Medicii veterinari din judeţ au demarat campania de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor din gospodăriile cetățenilor, avertizându-i pe aceștia că vaccinarea contra rabiei a câinilor şi a pisicilor, cu vârsta de peste trei luni, este obligatorie. „Este obligatorie această vaccinare. Cu persoanele care refuză, ne vor da medicii concesionari din judeţ tabelele cu ei, iar reprezentanții DSV Gorj vor merge la faţa locului. Vaccinare e gratuită şi numai microciparea este cu bani. Pentru că medicii concesionari au profesie liberală, unul ia 10 lei, altul 20 de lei, în funcţie de firma de unde achiziţionează microcipul, acestei taxe alăturându-i-se şi cea pentru implantarea microcipului. Oamenii sunt reticenţi, dar noi avem acţiunea la nivel de judeţ făcută circa 75% pe campania trecută. Am avut şedinţă săptămâna trecută cu medicii concesionari şi am venit cu propunerea să finalizăm curând şi acţiunea curentă”, a declarat medicul Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Refuzi? Ești amendat!

Refuzul proprietarilor de a microcipa câinii, precum şi refuzul prezentării câinilor şi pisicilor pentru efectuarea acţiunii de vaccinare antirabică profilactică se sancţionează conform legii. Astfel, pentru refuzul microcipării câinilor se aplică o amendă cuprindă între 5.000-10.000 lei, iar pentru refuzul de a nu supune animalele acţiunilor sanitar-veterinare obligatorii, sancţiunea este de 400-800 lei. Rabia este o boală transmisibilă la om, incurabilă, cu efecte letale, iar gorjenii trebuie să înţeleagă importanţa campaniei de vaccinare şi să acorde sprijin medicilor veterinari pentru prevenirea acestei maladii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -