4.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăSocialCampanie pentru salvarea câinilor unui bătrân care a fost găsit mort în...

Campanie pentru salvarea câinilor unui bătrân care a fost găsit mort în casă

Asociația „Pro Animals” vrea să găsească o soluție pentru aproximativ 30 de câini și pisici care au rămas fără stăpân, după ce acesta a murit. Este vorba de Gheorghe Jghebeleu, de 71 de ani, din comuna Fărcășești, care a fost găsit mort în casă în urmă cu câteva zile. Bătrânul avea grijă de animalele pe care le-a găsit pe stradă și pe care le-a adoptat, cu toate că nu avea venituri. Acum, câinii au rămas fără stăpân și riscă să ajungă înapoi în stradă: „Este nevoie de adoptatori, voluntari, asociații și salvatori din Targu-Jiu sau din Gorj care să preia animalute. Acesta este un caz urgent și trebuie tratat cu seriozitate, de aceea va rugăm să vă implicați dacă aveți această posibilitate, deoarece un număr atat de mare de animale nu pot rămâne pe stradă, fără nicio sursă de hrană sau îngrijire! Menționăm că acestea au fost sterilizate și deparazitate de către Asociația Pro Animals în vara anului acesta! Știu că toți cei care iubim animalele avem casele pline, dar haideți să încercăm să ajutăm cum putem!. Am preluat 4 pisicuți ( cu probleme de sănătate) și un câine bătrân, parțial orb, care acum se află în adăpostul Pro Animals Târgu-Jiu. Din păcate, Primăria Fărcășești nu s-a implicat în niciun fel în acest caz. Haideți să ne implicam cât mai mulți și să salvăm aceste animale, oferindu-le o șansă!”, se arată într-o postare pe Facebook a Asociației „Pro Animals”.

Înmormântarea, asigurată de o familie binefăcătoare

Bătrânul trăia singur alături de animalele sale, într-o casă fără geamuri. Conducere Primăriei Fărcășești arată că acesta nu făcea nici focul și se încălzea de la blana animalelor, fiind posibil ca moartea bătrânului să survină din cauza frigului. Tot la apelul Asociației „Pro Animals“, o familie binefăcătoare a asigurat cele necesare înmormântării bătrânului. „Mulțumesc din suflet Andreea Al-Floarei și familiei pentru că s-au ocupat ca domnnul Ghiță să aibă parte de o înmormântare decentă și pentru toată implicarea în acest caz!”, a spus Patricia Paraschiv, de la Asociația Pro Animals.

Amendat de DSV

Bătrânul iubitor de animale a fost ajutat, în vara trecută, de către Asociația „Pro Animals”, care i-a dus hrana necesară hrănirii animalelor. Voluntarii i-au curățat casa, i-au dus mobilă și au reușit să amelioreze condițiile în care bătrânul își ducea viața. Din lipsa posibilităților financiare, acesta mergea zi de zi în Rovinari ca să caute hrană la gunoi pentru animale, alimente sau resturi.

Gheorghe Jghebeleu a fost chiar amendat chiar de către Direcția Sanitar-Veterinară ca urmare a plângerilor făcute de către vecinii bătrânului, care au sesizat că animalele fac gălăgie și sar în curțile lor pentru că gardul casei în care stătea bătrânul era distrus.

Salvează o viață împreună cu jandarmii gorjeni, prin donarea de sânge!

0
Jandarmii gorjeni fac apel la populație să meargă, alături de ei, să doneze sânge. Criza...

15 primării din 55 au refuzat castrarea gratuită a animalelor

0
15 primării din județul Gorj au refuzat să participe la o campanie gratuită de sterilizare...

Sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, în 55 de localități din Gorj

4
Asociația „Pro Animals”, împreună cu Direcția Județeană de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!