Caravana Carierei, la final. Vezi cum au fost sprijiniţi tinerii gorjeni!

0
19

Proiectul educativ „Caravana carierei” a ajuns la final şi în Gorj. Conferinţa de închiderea a fost găzduită la Sala Maură a Prefecturii, prilej cu care zeci de tineri au putut asculta concluziile organizatorilor şi schimba impresii. Proiectul şi-a propus să facă o tranziţie uşoară de la şcoală la viaţa activă. Coorganizatori au fost BNS şi autorităţile judeţene.

În Gorj 100 de elevi au fost direct implicaţi în implementarea proiectului, primind informaţii utile pentru orientarea în viitor. Dezorientarea absolvenţilor gorjeni, după terminarea liceului sau lipsa de perspectivă pe o piaţă săracă în locuri de muncă, sunt probleme care nu vor rămâne nerezolvate în sistemul de educaţie din Gorj. „Beneficiarii proiectului sunt liceeni din clasele terminale, din judeţ, nu doar din municipiu. Mă bucur că sindicatele se implică în viaţa elevilor încă de tineri, mai ales că tinerii au probleme în a se angaja. În primul rând, atunci când li se închide uşa în nas de către un angajator, din cauza experienţei renunţă să mai persevereze. Este lăudabilă susţinerea sindicatelor, pentru că mai devreme sau mai târziu, tinerii vor face parte dintr-un sindicat”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte Consiliu Judeţean Gorj.

Pentru a treia oară în Gorj

Nu plasarea efectivă la locul de muncă, a fost obiectivul Caravanei, ci mai degrabă consilierea tinerilor asupra responsabilităţilor care-i aşteaptă mai târziu ca adulţi. Să cunoască motivele pentru care o anume profesie le este necesară, şi nu alta a fost centrul de greutate al proiectului. Sindicaliştii organizatori se află la a treia participare în Gorj. „Suntem pentru a treia oară în Gorj, în mai puţin de un an. Prima oară am venit cu echipa mea şi am lucrat cu elevii din două colegii din Gorj. Am deschis deja opt centre regionale, am lucrat cu 18 mii de tineri, dar am avut şi premianţi. În cadrul campaniei de informare, consiliere şi îndrumare le-am testat competenţa. Au fost premiaţi 50 de tineri din Gorj. Mulţi dintre ei îşi continuă acum studiile”, a declarat Dumitru Costin, lider BNS.

Elevii au nevoie de Caravană

Punct ochit, punct lovit, pentru că proiectul i-a mulţumit pe majoritatea liceenilor. De exemplu, liceenii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” au spus că nu s-au decis încă asupra unei profesii, dar proiectul le-a dat de gândit. Cochetează cu domenii în care pot excela dacă îşi doresc cu adevărat acest lucru. „Găsesc utilă campania sindicaliştilor, ca de altfel orice sprijin în consiliere pe care îl putem primi. Nu am decis încă ce voi urma, dar mă gândesc să aleg medicina”, a declarat Ştefania Ozunu, eleva clasa a XII-a Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Un alt coleg are în vedere turismul pentru că este un domeniu care-i place pentru că este familiarizat datorită cunoştinţelor căpătate în liceu şi crede că turismul din Gorj nu este de ignorat. Tinerii au înţeles că alegerea inspirată pleacă de la o informarea promptă. Niciodată nu e prea târziu să devină serioşi cu viitorul lor iar mesajul a fost transmis prin Caravana carierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here