Acasa / Social / Casă pentru 12 copii fără părinți inaugurată în Târgu Jiu

Casă pentru 12 copii fără părinți inaugurată în Târgu Jiu

O nouă Casă de tip familial va fi adăpost pentru 12 copii cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, elevi și studenți care trăiesc separat de părinți. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a achiziționat în urmă cu un an o casă în municipiul Târgu Jiu. Consiliul Județean Gorj a aprobat înființarea serviciului social, iar ANPDCA București a acordat licența pentru ca unitatea să funcționeze. Casa de tip familial din zona Petrești va fi inaugurată mâine.

„Beneficiind de condiții excelente, copiii vor învăța aici deprinderile de viață, astfel încât să fie pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de de protecție specială. Vor fi îngrijiți și educați de personal de specialitate, conform standardelor de calitate, respectiv: psiholog, asistent social, asistenți medicali, educatori și infirmiere“, a spus Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Moment artistic susținut de copiii care vor locui în casă

Inaugurarea Casei care va avea loc vineri, 7 decembrie, va începe cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, după care va urma un moment artistic specific sărbătorilor de iarnă, susținut chiar de către cei care vor locui în această casă. Copiii vor primi cadouri din partea unor sponsori.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*