25.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 18, 2020
Acasă Social Câștigătorii Atelierului Național de poezie “Serile la Brădiceni”

Câștigătorii Atelierului Național de poezie “Serile la Brădiceni”

- Advertisement -

Cea de-a XXIV–a ediție a Atelierului național de poezie ”Serile la Brădiceni” desfășurată online și-a desemnat câștigătorii.
Premiul național de poezie în sumă de 1000 lei, atribuit unui poet român consacrat acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj a fost câștigat de către Horia Gârbea. El este un autor de cărți științifice, poet, dramaturg, prozator, traducător român. Este doctor în inginerie, conferențiar doctor la Universitatea de Stiinte Agronomice și Medicina Veterinara Bucuresti și redactor Luceafarul de Dimineața.
Horia Gârbea este membru al Consiliului Ununii Scriitorilor din Romania, preedinte secția de poezie Filiala Bucuresti a USR, membru în Comitetul Director al USR și membru în Comisia de Monitorizare, Suspendare și excludere a USR.

PREMII ȘI DISTINCȚII
A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru dramaturgie pe anul 1999.
Premiul Academiei pentru dramaturgie – 2001.
Distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler (2004), apoi înălțat în grad de ofițer (2010).
Premiul Poesis Satu-Mare, Premiul Sudului, Premiul Ion Creangă
Premiul „Andrei Bantaș” pentru traducere pentru W. Shakespeare, Opere, vol. IV (împreună cu Violeta Popa, George Volceanov)
Premiul Uniunii Scriitorilor (2015) pentru traducere pentru W. Shakespeare, Opere, vol. VIII și IX (împreună cu Violeta Popa, Lucia Verona, George Volceanov)
Premiul Uniunii Scriitorilor (2016) pentru Literatură pentru copii.
Premiile revistei „Luceafărul” pentru dramaturgie și ulterior pentru eseu
De două ori finalist al Turnirului de poezie „Cununa de lauri”: Olimp – 2011 și Alexandropolis – 2018, Premiul publicului la Turnirul de la Alexandropolis și Premiul „Cununa de lauri” cu echipa Filialei București-Poezie (2018).
Numeroase premii literare ale unor reviste și asociații: Convorbiri literare, Tomis, Antares, Caligraf, APLER etc.

Premiul Național pentru critica poeziei în sumă de 1000 lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Sorin Lavric.

El este scriitor, traducător român. Este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996), doctor în filosofie în 2005 , este preşedintele „Centrului de Studii Constantin Noica“ și directorul de Programe Interne al Uniunii Scriitorilor din Romania . În 1997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ține cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie București, a căror tematică este axată pe filozofia lui Constantin Noica. În prezent este redactor al revistei România literară.

LUCRĂRI
Cartea de Crăciun, Humanitas, 1997.
Ontologia lui Noica. O exegeză, Humanitas, 2005.
Noica și mișcarea legionară, Humanitas, 2007.
10 Eseuri, Humanitas, 2010.
Glasuri din bolgie, Ideea Europeană, 2018.
Decoct de femeie, Ideea Europeană, 2019.

TRADUCERI
Martin Heidegger, Parmenide, (în colaborare cu Bogdan Mincă), Ed. Humanitas, 2001
Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei, (în colaborare cu Bogdan Mincă), Ed. Humanitas, 2006
Colaborează la revistele culturare: România literară, Revista Luceafărul, Idei în dialog si ”Psychologies”.

Atelierul național de poezie a fost propus și inițiat de managerul CJCPCT Gorj Ion Cepoi în 1997. Atelierul dedicat poeziei s-a organizat online anul acesta, în contextul crizei generate de COVID-19.

Organizatorii Atelierului Național de Poezie “Serile la Brădiceni” au fost Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Asociația cultural literară “Serile la Brădiceni”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Clopoțelul va suna diferit anul acesta

14 septembrie, prima zi de școală pentru mulți prichindei și prima zi din acest an școlar pentru mulți alții care deja au experimentat tot...

Luptător american celebru, impresionat de imaginile cu fata bătută din Târgu Jiu. Vrea s-o ajute

Un cunoscut luptător din UFC a distribuit pe conturile sale de Twitter și Instagram filmulețul cu fata în vârstă de 13 ani, din Târgu...

FOTO Accident pe Dealul Bujorăscu provocat de o șoferiță

Două persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc pe Dealul Bujorăscu. Potrivit Poliției, o tânără, de 21 de ani,...

Și-a pierdut locul de muncă pentru că nu susține candidatul PNL Urdari

Sandu Popescu, angajat al societății Minprest și-a pierdut locul de muncă pentru că nu îl susține pe candidatul PNL la fotoliul de primar al...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini