Acasa / Headlines / Câștigătorii Festivalului Folcloric pentru Tineret Godinești

Câștigătorii Festivalului Folcloric pentru Tineret Godinești

Festivalul Tineretului de la Godinești a strâns câteva sute de participanți în Grind,  joi 1 august 2019. Oamenii din zonă au venit în număr destul de mare pentru a vedea tinerele talente înscrise la festival.

Câștigătorii celor patru secțiuni ale festivalului:

1. Solişti vocali

Premiul I a fost câștigat de către Melinda Mitran de 13 ani din orașul Rovinari, iar premiul al II-lea a fost obținut de Ștefania Căprea de 14 ani din comuna Târgu Logrești și de către Maria Medeleanu de 12 ani din municipiul Târgu Jiu.

Premiul al III-lea a fost câștigat de Negrea Andreea de 14 ani din Drăguțești și de către Denisa Pârlăgeanu de 12 ani din municipiul Târgu Jiu. Mențiunea de la secțiunea soliști vocali a fost câștigată de Mădălina Cobzaru de 13 ani din comuna Peștișani.

2. Solişti instrumentişti

I la secțiunea instrumentiști a fost câștigat detașat de Ion Bobirci de 24 ani din Godinești la vioară. Premiul al II-lea a fost obținut de către Gabriela Popescu de 14 ani din Peștișani la nai și de către Andreea Denisa Enăștescu de 16 ani din Mătăsari la nai. Premiul al III-lea la soliști instrumentiști a fost obținut anul acesta de Elena Cârciu de 14 ani din Mătăsari la nai și de Mădălina Olaru de 14 ani din Godinești la nai. Mențiunea a ajuns la Magda Prunaru de 12 ani.

3. Tarafuri tradiţionale 

Premiul I a fost câștigat de Taraful „Pârâul de Pripor” din Godinești.

4. Formaţii de dansuri populare

Premiul I a fost câștigat de Ansamblul din Godinești, iar premiul al II-lea a fost obținut de Ansamblul din Mătăsari și cel din Logrești. Premiul al III-lea a fost câștigat de către Ansamblul din Dragotești și cel din Bărbătești.

Festivalul Tineretului se organizează în fiecare an la data de 1 august, în ideea atragerii tinerilor în scopul păstrării şi valorificării tradiţiei şi creaţiei populare, a valorilor culturii naţionale.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*