spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialISJ caută soluţii la înlocuirea cazanelor

    ISJ caută soluţii la înlocuirea cazanelor

    Pregătirile pentru sezonul rece în şcolile din judeţ sunt în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Conducerea instituţiei a mers deja în mai multe localităţi pentru a vedea cum decurg măsurile pentru asigurarea încălzirii în clase şi mai ales care sunt problemele la acest capitol. Inspectorul şcolar general asigură că vom auzi şi de soluţii cât mai repede.

    Nu lipsesc neajunsurile când vine vorba de încălzirea şcolilor în localităţi precum Hurezani, Muşeteşti şi Pocruia, unde şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, a discutat cu directorii şi primarii. Problema comună este un sistem de încălzire deficitar şi extrem de costisitor la şcolile care nu valorifică sursa pe lemn. O posibilă rezolvare ar putea fi urmarea exemplului de la şcoala din comuna Schela, satul Sâmbotin, unde încălzirea pe timpul iernii este de anul trecut asigurată de o centrală pe lemne, dar al cărui cazan folosea iniţial păcură, cu foarte mari cheltuieli. „Şcolile stau mai bine anul trecut, dar avem şi probleme. De exemplu, la Muşeteşti am discutat cu directorul şcolii şi cu primarul pentru a pune un cazan mai mare, să facă faţă. Probleme sunt şi la Tismana, la Procuia este o centrală pe GPL, nu face faţă cazanul, dar am discutat cu primarul să găsim o soluţie ca la Sâmbotin că vorba aia, pică pădurea pe ei. La Cruşeţ, pentru că centrala foloseşte sursă pe curent, factura lunară este de 40 de milioane de lei, iar dacă am trece-o pe lemne ca la Schela, am economisi de 10 ori mai puţin”, a declarat Ion Işfan inspector şcolar general ISJ Gorj.

    Şeful ISJ Gorj spune că şi la Hurezani sunt probleme similare cu asigurarea încălzirii pentru elevi la iarnă. „Am preluat problemele acum de la dânşii şi voi încerca să-i ajut. Vreau să procedăm ca la Sâmbotin, unde am schimbat cazanul, care era pe combustibil lichid. Acum e pe lemne şi au căldură elevii. La Scoarţa, era un cazan mic, acum e unul mai mare, toată lumea e mulţumită. Noi asigurăm pm finanţarea de bază şi cu utilităţi cu tot, dar decât să plătim bani grei pentru consumul centralelor pe curent, mai bine investim pentru a putea face economii”, este de părere inspectorul şcolar general Ion Işfan. În plus, şeful ISJ spune că va face demersuri şi la minister pentru găsirea de resurse suplimentare pentru elevii să nu ingheţe în clase.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: