Ce afacere a demarat în satul natal cunoscutul jurnalist Grigore Cartianu

0
124

Cunoscutul jurnalist gorjean Grigore Cartianu a început amenajarea a două heleșteie pentru pescuit sportiv și agrement în localitatea sa de baștină, satul Brădiceni. Lacurile vor fi puse la dispoziția pescarilor peste câțiva ani când va fi suficient pește. „Joi, 16 noiembrie 2017. Buldozerul a mușcat pentru prima dată din pământul pietros dintre satele Brădiceni și Hobița, pe malul stâng al râului Bistrița. Aici, pe aproape trei hectare, vor fi două heleșteie pentru pescuit sportiv și agrement. Peste doi-trei ani, când lacurile vor fi gata, vă voi invita să vă plimbați cu barca și să prindeți câțiva crapi. Știucă nu veți găsi, că doar nu suntem la Belina!“, spune Grigore Cartianu pe pagina sa de Facebook.

Teren cumpărat de la un luptător anticomunist

Terenul pe care se amenajează heleșteiele se află în apropierea Casei memoriale „Constantin Brâncuși“. Grigore Cartianu susține că terenul nu era propice agriculturii. Acesta spune că se va retrage în acest loc pentru a-și scrie cărțile: „Pe pământul acesta sărăcăcios nu prea se poate face agricultură rentabilă. În ultimii ani a fost fâneață, dar și iarba e rară, de vezi șopârla prin ea. Heleșteiele vor crea o oază de verdeață, la câteva sute de metri de Casa memorială „Constantin Brâncuși”. Aici mă voi retrage să-mi scriu cărțile, în liniște, când voi fugi de agitația Capitalei“.

Terenul a fost cumpărat de Grigore Cartianu de la moștenitorii unui fost luptător anticomunist: „E un teren pe care l-am cumpărat cu vreo zece ani în urmă, de la moștenitorii învățătorului Constantin Tabacu din Hobița – martirul anticomunist care, după ce a construit cu mâinile lui școala primară din satul marelui sculptor Constantin Brâncuși, a fost arestat la nunta fiului său și trimis la muncă forțată, la Canal”, mai arată Grigore Cartianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here