Ce va face cu banii bătrâna de 84 de ani care a câștigat aproape 300.000 de euro la Loto

0
126

O bătrână de 84 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a reușit să câștige aproape 14 miliarde de lei vechi, aproximativ 300.000 de euro, la Loto 6/49. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 18-10 din zona Pieței Mici din Târgu Jiu şi a fost completat cu doar o variantă simplă la Loto 6/49, preţul acestuia fiind de numai 4,90 lei. „Câștigătorul are la dispoziţie 90 de zile de la data tragerii pentru a-şi revendica premiul“, se arată într-un comunicat al Loteriei Române.

Câștigătoarea octogenară nu are copii

Câştigătoarea a venit la agenţia unde a jucat biletul pentru a se interesa de ridicarea premiului. Bătrâna are o pensie de doar 900 de lei şi joacă ocazional câte o variantă simplă, cu 4,9 lei. Ea povestește că se descurcă foarte greu, deși trăiește singură: „Am făcut sacrificii pentru a putea trece iarna cu bine. Am dat mai puţin drumul la căldură. Şi în piaţă mergeam de mai multe ori să studiez preţurile. Mă orientam după oferte“.

Aceasta trăieşte singură, după ce soţul i-a murit în anul 1982. Bătrâna nu are copii. Ea are o strănepoată care este plecată la muncă în Anglia. Mai are o nepoată care suferă de cancer şi pe care vrea s-o ajute. „Nu ştiu cu ce o să ajung la Bucureşti. O să mă rog de o vecină să mă ducă şi pe mine“, a mai spus femeia.

Îşi va ajuta rudele

Elena Rusu este cea care i-a înmânat bătrânei biletul norocos. „Am avut mână bună. Am dat biletul norocos unei doamne de 84 de ani. A venit şi a jucat o singură variantă la 6/49 şi două variante la 5/40. Nu joacă la fiecare extragere. Mi-a spus că joacă de mult timp. Nu joacă mereu aceleaşi numere. Spunea că îşi va chema rudele din Anglia. Nu ştia daca o să-i cheme pentru suma aceasta. Era puţin confuză. A spus că o să-şi ajute rudele şi pe o nepoată, care este bolnavă“, a spus lucrătoarea agenției. Aceasta lucrează la o agenţie din oraşul Rovinari, dar s-a mutat în Târgu Jiu pentru a suplini o colegă care se află în concediu.

Elena Rusu a mai avut mână bună la un bilet câștigător: „Eu am mai dat un premiu de 4,2 milioane de lei unui tânăr din comuna Făcăşeşti“.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here