Acasa / Social / CEI MICI ÎN VIZITĂ LA STOMATOLOG

CEI MICI ÎN VIZITĂ LA STOMATOLOG

Preşcolarii grupei mari C, grupa ,,Albinuţelor”,  îndrumaţi de prof. Butişeanu Liliana şi Ed. Călin Antonela, de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu, manageriată de prof. Ana Maria Bîzdoacă, au desfăşurat, joi, 16 mai 2019, activitatea de educaţie pentru sănătate ,,DINŢI FRUMOŞI ŞI SĂNĂTOŞI”, cuprinsă  în proiectul educaţional ,,SPUNE *DA* PENTRU SĂNĂTATEA TA”.

Activitatea s-a desfăşurat la CENTRUL STOMATOLOGIC HEVADENT, partener în cadrul proiectului. În debutul activităţii, preşcolarii au făcut cunoștință cu medicul stomatolog Coconeţu Mădălina, care i-a întâmpinat  cu multă căldură şi amabilitate.   Preşcolarii au admirat aparatura necesară tratării dinţilor şi au vizionat o prezentare PPT specifică temei.

În cadrul acestei activităţi, ne-am gândit să-i deprindem pe copii să conştientizeze importanţa respectării regulilor de igienă personală, să-şi însuşească norme de comportament care să asigure sănătatea cavităţii bucale, să cunoască deprinderea corectă a folosirii periuţei dentare şi efectuarea şedinţei de spălare a dinţilor(igiena orală), să înţeleagă necesitatea controlului periodic la cabinetul stomatologic, să vorbească despre activitatea medicului de la cabinet şi să-şi formeze un comportament adecvat în ceea ce priveşte igiena.

De asemenea, modul de abordare a acestei  activităţi pleacă de la ideea ca este bine pentru copii să înţeleagă de mici ca sănătatea dinţilor nu înseamnă numai absenţa cariilor, ci şi un mod de viaţă echilibrat, deci un întreg organism sănătos.

Prof. Butişeanu Liliana

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*