Cel mai longeviv pompier a ieșit la pensie. Plutonierul adjutant șef a plâns

0
571

Cel mai longeviv salvator din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Târgu Jiu a ieșit la pensie. Aurelian Negrea a îmbrăcat uniforma militară pe data de 28 august 1988, iar ultima zi de activitate a fost pe 4 mai 2021. Plutonierul adjutant a lucrat 32 de ani, 8 luni și 6 zile. Numărul intervențiilor la care a participat s-a pierdut în lunga perioadă de activitate. Aurelian Negrea nu îl poate uita pe un tânăr pe care l-a salvat dintr-o fântână: „Un tânăr de 24 de ani, acum 4-5 ani în urmă, l-am salvat dintr-o fântână. Nu respira și nu avea puls. Imediat l-am resuscitat și l-am înviat. Mi-a zis că sunt îngerul lui”. Aurelian Negrea a fost înger salvator pentru numeroase persoane.

Ultimul incendiu

S-a retras din activitate așa cum a început: la datorie. În ultima sa tură, Aurelian Negrea a participat la stingerea unui incendiu de proporții. A muncit câteva ore alături de colegi pentru stingerea focului.

„Câteva mii de intervenții! Nu le-a mai ținut nimeni numărul! Practic ar fi imposibil! Însă, dacă vine vorba despre vreuna dintre ele și-o aduce aminte ca și cum ar fi fost ieri! Sunt mulți cei care îl cunosc, sunt mulți cărora le-a salvat viața și mulți cei care au primit ajutorul lui! Și-a făcut datoria! Cuvintele sunt de prisos și prea puține pentru a descrie devotamentul față de uniforma militară, fața de munca de pompier!

– Adjutantule ce o să faci acum?

– Tată, nu știu! Dacă mă primiți o să vin voluntar!

– Dacă te primim? Ești de-al nostru și vei rămâne de-al nostru! Te așteptăm oricând ne vei simți lipsa!

A strâns mâna fiecăruia dintre colegi și a plâns… Și-a luat la revedere și a plecat ca și când mai bine de 32 de ani au trecut într-o clipită…

Pensie lungă, adjutantule!

Pensie lungă, domnule plutonier adjutant șef Negrea Aurelian!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here