20.7 C
Târgu Jiu
marți, iulie 7, 2020
Acasă Social Centrul pentru persoane cu dizabilități din Târgu Jiu a fost redeschis

Centrul pentru persoane cu dizabilități din Târgu Jiu a fost redeschis

Centrul Christian, prioritar!

Centrul de zi „Christian“ din Târgu Jiu pentru persoanele cu dizabilități a fost redeschis de la jumătatea săptămânii trecute, după o pauză de două luni. Unitatea a fost închisă din cauza pandemiei de COVID-19, dar activitățile cu beneficiarii au continuat în mediul online.

„Pe 16 martie, am luat decizia de a suspenda activitatea directă cu beneficiarii, pentru  a proteja sănătatea lor și pentru a respecta măsurile de restricție din perioada de urgență. În toată perioada în care activitatea directă a fost suspendată, respectând măsurile igienico-sanitare și de mobilitate, am desfășurat activități de informare, consiliere psihologică, conștientizare privind aspectele legate de noul coronavirus. Toate acestea s-au făcut prin canalele alternative de comunicare online. În ciuda acestor probleme, noi nu am avut îndoiala cu privire la puterea comunității noastre de a trece peste această criză și de a învăța ceva. Distanța fizică dintre noi a fost mai mare ca niciodată de când s-a deschis centru, de aproximativ șapte ani. Nu a fost simplu, dar am depășit această perioadă dificilă împreună“, a declarat Daniel Andrei, directorul centrului.

Vizitele la centru trebuie programate

Persoanele cu handicap care vor să vină la Centrul „Christian“ trebuie să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0253/238.082, pentru a se evita aglomerația. De asemenea, cei care vin la centru trebuie să respecte o serie de măsuri stricte, pentru a se evita aglomerația. De asemenea, cei care vin la centru trebuie să respecte o serie de măsuri.

„De joi, ca urmare a hotărârilor luate de autorități și a recomandărilor demise de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Asociația Persoanelor cu Handicap din Oltenia a luat hotărârea de a redeschide Centrul «Christian», cu luarea mai multor măsuri, printre care pot să amintesc: beneficiari pot să vină la centru cu programare, pentru fiecare persoană trebuie să se asigură un spațiu de patru metri pătrați și la o distanță de un metru și jumătate față de persoane; activitățile de grup se pot desfășura cu cel mult zece beneficiari; după fiecare ședință se realizează dezinfecția suprafețelor și a materialelor de lucru. La intrare în centru există un covoraș cu soluție pe bază de clor și un recipient cu soluție dezinfectantă. La efectuarea programării, beneficiarii sunt informați cu privire la faptul că nu trebuie să prezinte simptome. Accesul în centru se face doar după dezinfecția mâinilor și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii sau a utilizării de încălțăminte de interior. Pe toată durată activităților desfășurate în centru, atât beneficiarii, cât și specialiștii vor purta măști“, a menționat Daniel Andrei .

Beneficiarii au primit cu bucurie vestea redeschiderii centrului

„Toți beneficiarii noștri au fost foarte bucuroși că ne putem întâlni din nou cu beneficiarii noștri. Am simțit lipsa întâlnirilor față în față cu ei în această perioadă.

În prima zi au fost opt beneficiari, iar numărul celor care ne vizitează a crescut în zilele următoare“, a precizat Daniel Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Surprize pe lista de candidați PNL la Consiliul Local Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dezvăluit la emisiunea „Gorjul, la raport“ de la Radio Impact câteva dintre numele care se vor afla...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini