Clopotele bisericilor din județul Gorj au bătut în memoria Regelui Mihai

0
16

Clopotele bisericilor din județul Gorj și din întreaga țară au bătut, miercuri, la ora 11:00, în memoria ultimului monarh al României, Regele Mihai, atunci când trupul neînsuflețit al Majestății Sale a fost adus în țară.

Preotul Nicolae Chivulescu, de la Catedrala Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, a precizat că Regele Mihai a fost un ortodox autentic. „Sunt momente în care suntem chemați să ne aducem aminte cu pioșenie de Regele Mihai. Fiecare dintre noi putem să descoperim și importanța pe care a avut-o în istoria noastră. Se cuvine să ne aducem aminte de răposații noștri. Acum este rândul Regelui Mihai să fie înhumat cu trupul în pământul din care a fost făcut, iar sufletul nădăjduim că se va duce la Dumnezeu, pentru că a fost un cu adevărat ortodox și și-a botezat copiii tot ca ortodocși. Și-a arătat disponibilitatea de a fi un creștin ortodox autentic, în ciuda funcției de conducere deținute, iar acest lucru este de luat în seamă și de alții, care trebuie să țină seama că o credință se trăiește”.

Moment de reculegere în Consiliu Județean

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Gorj de ieri s-a ținut ieri un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai. Președintele Consiliului Județean Gorj a prezentat un expozeu cu privire la personalitatea Regelui Mihai și a importanței sale istorice. Fostul suveran a decedat pe 5 decembrie, la reședința din Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here