Colinde și masă îmbelșugată pentru deținuții de la Târgu-Jiu

0
37

În zilele de Crăciun şi de Anul Nou, deţinuţii Penitenciarul Târgu Jiu vor beneficia de meniu îmbunătăţit, alcătuit din două feluri de mâncare şi desert. În perioada sărbătorilor de iarnă, persoanele private de libertate încarcerate la Penitenciarul Târgu-Jiu vor avea parte și de activități cultural-artistice, colinde și brad.

În prezent, la Penitenciarul Târgu-Jiu sunt încarcerate 366 de persoane. Deoarece se apropie cu pași repezi Crăciunul și Revelionul, au loc o serie de activități specifice de la programe artistice, la schimbarea meniului, alte activități care pot sprijini procesul de reintegrare socială a persoanelor aflate în detenţie. Hrana zilnică a persoanelor deţinute din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu conţine cartofi, fasole, orez, legume, brânză, carne, margarină, marmeladă, biscuiţi, fructe etc. Potrivit conducerii Penitenciarului Târgu Jiu, cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc suplimentar şi drepturile de hrană prevăzute de lege, care adaugă un aport de 925 de calorii.

Activități cu și pentru deținuți

Se desfășoară activităţi care au drept scop conştientizarea persoanelor aflate în detenţie prind derularea activităţilor care permit conştientizarea importanţei conservării tradiţiilor şi obiceiurilor Sărbătorilor Creştine de iarnă, dezvoltarea comunicării cu mediul familial. „Atât în perioada Sărbătorilor de iarnă, cât şi în timpul acestora, în penitenciar se vor desfăşura activităţi care vor presupune implicarea unui număr mare de deţinuţi. Aceste acţiuni vor consta în: derularea activităţilor de pavoazare şi curăţenie a interiorului şi exteriorului locului de deţinere; organizarea de ateliere ocupaţionale în vederea confecţionării unor obiecte decorative pentru împodobirea bradului de Crăciun şi pentru decorarea spaţiilor de deţinere; susţinerea de programe de colinde de către reprezentanţi ai comunităţii locale pentru deţinuţi şi cadrele unităţii; activităţi în colaborare cu preoţii slujitori din cadrul comunităţii şi cu reprezentanţii cultelor religioase recunoscute de Biserica Ortodoxă Română, care sărbătoresc Crăciunul în această perioadă şi organizarea slujbelor religioase specifice; organizarea activităţilor de spovedanii/confesiuni cu persoanele aparţinătoare cultelor creştine care sărbătoresc Naşterea Domnului Iisus Hristos; împodobirea bradului de Crăciun de către deţinuţi; activităţi în colaborare cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu, cu DGASPC Gorj şi cu reprezentanţi ai cultelor religioase. (…) activități de suport prin desfăşurarea de activităţi specifice, necesare perceperii şi trăirii sărbătorilor în spaţiul carceral şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate care por sprijini procesul de reintegrare socială a persoanelor aflate în detenţie”, a declarat Lavinia Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarul Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here