spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesCombat bullying-ul prin cinematerapie!

    Combat bullying-ul prin cinematerapie!

    Elevii unei școli din Gorj beneficiază de servicii pentru combaterea bullying-ului prin cinematerapie. Proiectul tip pilot folosește o metodă comună de comunicare în rândul tinerilor, film de ficțiune și documentar. Conceptul a fost adus la Gorj de Asociația Docuart.

    Proiectul derulat de Asociația Docuart vizează, în principal, îmbunătățirea relației dintre cei trei mari actori ai procesului educațional: profesori, copii și părinți. Metodologia programului de parenting  include prezentări, exerciții individuale și de grup, dezbateri și jocuri de rol.

    “Proiectul CONGRUENT, derulat de Asociația Docuart în parteneriat cu Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj, dezvoltă activități de parenting și de combatere a bullying-ului prin cinematerapie, servicii psiho-terapeutice,ateliere de antreprenoriat și educație financiară, pentru comunitatea interetnică de profesori, copii și părinți din comuna Bălești. Până la finalul anului 2022, 400 de profesori, părinți și copii vor beneficia de programele din cadrul CONGRUENT. La începutul proiectului, în luna martie 2021, Asociația Docuart asigură infrastructura tehnică necesară desfășurării activităților, prin amenajarea și dotarea în Școala Antonie Mogoș a unei săli de proiecție video pentru elevii din ciclul primar și gimnazial. De asemenea, proiectul CONGRUENT are în vedere activarea unui Grup de Inițiativă Locală pentru organizarea de campanii de conștientizare, activități civice comune și acțiuni de dialog”, a transmis Daniela Apostol, managerul Asociației.

    Părinții implicați

    La activități participă și părinții. Un psiholog le stă la dispoziție pentru programe de “Beneficiarii vor fi implicați în activități precum: mentorat, cinematerapie, servicii psiho-terapeutice, workshop-uri de educație financiară și antreprenoriat pentru copii și 200 de adulți care vor fi implicați precum parenting, mentorat, formare antreprenorială, consultanță și mentorat,  acțiuni civice, campanii de informare și conștientizare, acțiuni de dialog social”, transmis psihologul Alexandra Cojocaru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: