Concert susținut de târgujianul Mihnea Vâlceanu la StudentFest

0
251

Mihnea Vâlceanu, tânărul din Târgu Jiu aflat în scaunul cu rotile care a impresionat o țară întreagă la emisiunea «Vocea României», a susținut un recital ediția din acest an a festivalului StudentFest.

„Am fost destul de ocupat în mare parte cu job ul. Am avut câteva evenimente programate la Târgu Jiu, dar din păcate s-au anulat. În perioada de pandemie am avut două proiecte muzicale online, cu cei de la Fabrica de Arte din Timișoara (Ana Kui si Johnny) colaborând cu ei pentru o piesă și am mai avut un proiect cu câștigătorul concursului Vocea României din 2018, Bogdan Ioan, cu scopul de a sprijini medicii și a aduce un suport moral celor care se luptă în linia 1, cu acest virus. În programul de încheiere al Studentfest voi veni cu un program de piese mai energice, zic eu, că dacă tot e festival studențesc măcar să se încheie într-o notă de petrecere. Dar probabil vor mai exista și una sau două piese mai lente, pentru a vedea cum reacționează și publicul pentru început“, a declarat Mihnea Vîlceanu pentru pressalert.ro

A rămas paralizat în urma unui accident la schi

Mihnea a rămas paralizat în urma unui accident la schi, suferind o leziune la coloana vertebrală. Era elev la liceu, la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“. Cu toate acestea, Mihnea și-a continuat viața ca și când nimic nu s-a întâmplat, deși a rămas în scaunul cu rotile. A absolvit facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara ca șef de promoție și și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică. S-a făcut remarcat și la show-ul Vocea României și a câștigat un premiu special în cadrul concursului Bega Music Festival, de anul trecut. În 2019, la sfârșitul lunii septembrie, Mihnea a participat la evenimentul „Atipic Beauty Timişoara”, scopul acestuia find acela de a schimba percepția asupra persoanelor cu dizabilități. Anul trecut, binecunoscuta formație Cargo a susținut un recital caritabil care și-a propus să strângă fonduri pentru Mihnea, iar în luna februarie a acestui an Mihnea a fost invitatul surpriză al primei ediții a TEDx.

Mihnea a devenit un model pentru alți tineri care se confruntă cu probleme de sănătate, pentru că a dovedit că prin intelgență și o atitudine potrivită pot fi depășite toate barierele.

Video AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here