12.1 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăSocialConcurs de eseuri filosofice la Biblioteca județeană

Concurs de eseuri filosofice la Biblioteca județeană

Biblioteca Județeană „Christian Tell“ și Centrul de informare „Europe Direct“ organizează concursul de eseuri filosofice dedicat elevilor de liceu, care are ca scop constituirea unui cadru deopotrivă formal și nonformal de consolidare a cunoștințelor și intereselor culturale și științifice ale acestora. „Această inițiativă propune dezvoltarea unei gândiri reflexive asupra culturii, asupra timpului și spațiului, asupra existenței umane sub aspect socio-cultural. Patronul spiritual al concursului este filosoful George Uscătescu (n. 5 mai 1919, Crețești, Gorj – d. 11 mai 1995, Madrid), filosof, estetician, eseist, poet și sociolog român, membru de onoare din străinătate al Academiei Române de la 10 septembrie 1991, inițiatorul revistei ”Destin”.

Principalul obiectiv al concursului este acela de a oferi elevilor oportunitatea de a scrie eseuri filosofice, adecvate unor teme stabilite.

Concursul se adresează elevilor (clasele IX– XII) de la colegiile și liceele din Gorj și se desfășoară începând cu 15 ianuarie până ziua de ziua de 5 mai 2021“, când va avea loc Gala laureaților.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -