Concursuri şi adrenalină la Peştera Muierii

0
10

Peştera MuieriiÎn perioada 12-14 august, la Complexul Turistic Peștera Muierilor, din Baia de Fier, la intrarea Nordicǎ în Cheile Galbenei se va organiza Trofeul Jnepenilor. Evenimentul reprezintă cea de-a V-a etapă a Campionatului Naţional de Turism Sportiv „Ștafeta Munților”- 2016, organizată de către Asociația pentru Tineret Sport Turism și Ecologie JNEPENII.

Trofeul Jnepenilor 2016 este un eveniment ce cuprinde o serie de activități în aer liber – trekking, orientare sportivă, cunoștințe turistice, escaladă, trasee pe via ferrata și alte jocuri în aer liber. Organizatorii recomandă celor dornici de aventură să exploreze zonele Cheilor Galbenului, ale Oltețului și împrejurimile. Legendele locului spun cǎ în acestǎ zonă s-a retras liderul spiritual al dacilor, Zamolxe, iar tot aici este locul în care Decebal, marele conducǎtor dac, a ales sǎ ascundǎ comoara neamului. „La Trofeul Jnepenilor se pot înscrie atât persoanele ce doresc să practice într-o formă organizată, relaxantă, activități sportiv-cultural-ecologice, participând la categorii în funcție de vârsta și nivelul de pregătire (juniori, veterani, feminin, open), dar și părinților ce doresc să-și educe copiii într-un spirit eco, savurând împreună emoțiile unei compețiții (categoria family). Sportivilor temerari care vor lupta cu muntele și secundele le-am rezervat categoria elite”, au anunţat organizatorii.

La această competiție pot participa și persoane neorganizate juridic (în cluburi sau asociații), fiind vorba despre un eveniment socio-cultural. Înscrierile se pot face până vineri, 12 august, la fața locului, dar nu mai târziu de ora 22:00, fără taxe de participare. Probele de concurs sunt organizate conform regulamentului Campionatului Național de Turism Sportiv „ȘTAFETA MUNȚILOR” http://www.stafetamuntilor.ro.

Tabăra de corturi va fi amplasată pe malul râului Galbenu din Baia de Fier, chiar la intrarea în Peștera Muierii, iar participanții sunt așteptați de vineri, 12 august, începând cu ora 10:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here