Conferință internațională la Liceul Energetic din Târgu-Jiu

0
18

Liceul Energetic din Târgu-Jiu a implementat din luna septembrie 2015 până în prezent un nou proiect european, care se numește ERASMUS + „Poluarea electromagnetică produsă de instalaţiile de producere a energiei electrice, liniile de transmisie, substaţii, transportul intra şi inter orăşenesc şi aparatura electrocasnică” (Electromagnetic pollution by installations for electricity production, transmission lines, substations, transport intra and inter cities and appliances). Marți, 27 iunie, Liceul organizează conferința internațională de închidere a proiectului Erasmus+.

director adj liceu energeticLiceul Energetic Târgu-Jiu, cel care a coordonat parteneriatului strategic Erasmus+ cu titlul „Electromagnetic Pollution by Installations for Electricity Production, Transmission Lines, Substations, Transport Intra and Inter Cities and Appliances” 2015 – 1 – RO01 – KA202 – 015014, organizează pe 27 iunie conferința internațională de diseminare a proiectului mai sus menționat. „La conferință vor participa personae provenind din mai multe țări, din mediul universitar și preuniversitar, dar și din rândul companiilor în domeniu, promovând schimbul de experiență între specialiștii din țările UE”, a spus Irina Protesi-Sefter- coordonator proiect. „Conferința este astfel structurată încât vor avea loc importante schimburi de informație, promovarea inovației și bune practice internaționale pentru dezvoltarea de energii neconvenționale, de protecția mediului și eficiență energetică”, a declarat Antoaneta Butoarcă, director adjunct Liceul Energetic.

Grupul țintă al acestui proiect a cuprins 32 de elevi și 30 de profesori din România, Germania, Grecia, Spania și Polonia, județul nostru fiind reprezentată de opt elevi și 16 profesori de la Liceul Energetic. Potrivit profesorului Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic Târgu-Jiu, prin acest proiect s-a încercat dezvoltarea la nivel european a competenţelor profesionale ale elevilor în vederea unei mai bune integrări pe piaţa muncii. De-a lungul lunilor în care proiectul a fost implementat, au avut loc schimburi de experienţă între instituţiile partenere din Grecia, Polonia, Spania, Germania, nu numai cu instituţiile de învăţământ, ci şi la companii din domeniul energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here