17.9 C
Târgu Jiu
vineri, mai 7, 2021
AcasăSocialConsultaţii gratuite pentru bolnavii de cancer

Consultaţii gratuite pentru bolnavii de cancer

O echipă de medici chirurgi de la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu” Bucureşti s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Târgu-Jiu, pentru a acorda o serie de consultaţii gratuite pacienţilor oncologi din judeţul Gorj. Între Institutul Oncologic din Bucureşti şi Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu-Jiu, există un parteneriat, iar medicii din capitală vin periodic la Târgu-Jiu pentru a ajuta bolnavii de cancer. Mulţi dintre aceştia nu pot fi transportaţi din cauza bolii în centrele unde există chirurgie oncologică, iar alţii nu îşi permit din punct de vedere financiar deplasarea.

Consultaţiile au avut loc la cabinetul doctorului Aurora Şandru, membru fondator al Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana”. Bogdana Costoiu, preşedinta asociaţiei, susţine că tocmai acest lucru a determinat-o ca, împreună cu alţi membri fondatori să pună bazele unei asociaţii care să îi ajute pe bolnavii de cancer, ea însăşi fiind pusă în situaţia de a lupta cu această boală. O parte dintre bolnavii consultaţi ar fi trebuit să beneficieze de un astfel de consult de specialitate cu mult timp în urmă, însă, din cauza lipsei banilor au renunţat, fiind aproape gata să cedeze în lupta cu cancerul.

15 noi cazuri de cancer

Bogdana Costoiu, preşedinta Asociaţiei „Sfânta Ana”, afirmă că, în urma consultului, medicii voluntari au indicat pacienţilor ce paşi trebuie făcuţi, care sunt investigaţiile de urgenţă care se impun, urmând ca, în colaborare cu Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana”, aceştia să fie ajutaţi. Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” a fost înfiinţată anul trecut în luna mai, cei peste 300 de bolnavi de cancer din judeţul Gorj, care se află în tratament, putând cere ajutorul medicilor care lucrează în cadrul asociaţiei. Pentru că tratamentele acestora costă destul de mult, membri fondatori ai asociaţiei încearcă în permanenţă să facă rost de sponsori pentru a răspunde tuturor solicitărilor. Specialiştii spun că numărul bolnavilor de cancer este în creştere şi în judeţul Gorj. Dacă în luna februarie 2011, existau 308 persoane bolnave de cancer, în luna februarie a acestui an, au apărut alte 15 noi cazuri.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -