1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Social Consultații medicale și medicamente GRATUITE pentru vârstnicii din Berlești!

Consultații medicale și medicamente GRATUITE pentru vârstnicii din Berlești!

Rotary Club Târgu-Jiu a continuat sâmbătă, 22 octombrie, proiectul „Caravana de consultații medicale”, prin care mai mulți medici, precum și prieteni ai acestora, tot cadre medicale, oferă consultații medicale gratuite pentru comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj. De data aceasta, echipa Rotary a mers la Berlești.

rotaryO echipă formată din medici gorjeni s-a deplasat la Berlești, unde a oferit consultaţii medicale gratuite. Medicii Bogdan Niculescu, Neamțu Tatiana, Mariana Piroiu, Mădălina Dobran și Băluță Radu au consultat peste o sută de vârstnici din Berlești, fiecare pe specialitatea lui: Ortopedie, Cardiologie, Interne, Oftalmologie și Stomatologie. Echipa de medici a fost sprijinită de doctorul Mihai Cărășel, medicul de familie din zona respectivă și de asistentele Catu Gabriela și Popescu Cosmina care s-au implicat în acest proiect. S-au efectuat peste 100 de consultații primare la nivel de Ambulator de specialitate cu o adresabilitate mare pe toate specialitățile și cu depistarea unor boli cronice severe netratate, motiv pentru care o parte din pacienți au fost îndreptați către o unitate spitalicească pentru investigații suplimentare. Au fost oferite medicamente gratuit persoanelor care au dificultăți financiare mari. „Proiectul Caravana de consultații medicale, început în luna august a fost un succes. Au fost consultate peste 300 de persoane din comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj. Proiectul va continua în primăvara anului viitor”, a declarat Bogdan Niculescu – coordonatorul acestui proiect.

Acțiuni umanitare

Clubul Rotary Târgu Jiu mulțumește medicilor, autorităților locale și sponsorilor ce s-au implicat în acest proiect. Prin acest proiect, Clubul Rotary Târgu-Jiu transpune în fapt tema anului Rotarian 2016-2017, respectiv – Rotary în serviciul umanității”. Rotary Club reunește aproximativ 1,2 milioane de membri, în 34.000 de cluburi din peste 200 de țări. Rotary este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, reunind oameni de afaceri și reprezentanți ai diferitelor profesii din întreaga lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate și ajută la menținerea păcii, precum și la stabilirea de relații de bună înțelegere între popoare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente