10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăSocialCopiii, răsfăţaţii zilei de 1 Iunie

Copiii, răsfăţaţii zilei de 1 Iunie

Copiii au decretat emabargou tristeţii de 1 Iunie, iar undă verde a primit din plin veselia. Parcul de distrcţie din Târgu-Jiu le-a venit în ajutor cu o varietate de atracţii, de la tobogane până la cozi la vată de zahăr ars şi îngheţată. Cu mic cu mare, copiii au profitat de prilej şi s-au lăsat în voia răsfăţului, iar părinţii s-au bucurat o dată cu ei.

Părinţii au avut astăzi o misiune specială, aceea de a-şi răsfăţa odraslele în fel şi chip. E greu de spus de unde a început distracţia, exact pentru că oraşul a fost împânzit, astăzi, de atracţii. Nu au lipsit leagănele şi vata de zahăr, iar pentru cei mai curajoşi, la dispoziţie le-a stat un tobogan viu colorat. Cozile se formau cât ai zice peşte la scrânciobele care nu stăteau nemişcate, iar trenuleţele îşi făceau rondul de veselie. Copii de toate vârstele au decis la unison ca pentru o zi, ei să conducă şi nu adulţii, iar peste distracţie să se facă mici suverani. „Vreau să fiu fericită”, a spus o domnişoară, care se dădea în leagăn şi râdea cu poftă. „Şi mai aştept şi daruri, ştiu că vor sosi”, a completat aceasta.

Distracţii în fel şi …chip

Alţi copii au preferat să intre în pielea personajelor din poveşti. Greu de spus a cui a fost mai mare nerăbdarea, trădată de priviri curioase ale tatălui, care aştepta ca surpriza să prindă viaţă. O mână extrem de îndemânatică, cu forţe nevăzute şi nebănuite făcea ca dorinţa copiilor să devină realitate, inspirată din pagini de carte. Astfel, pe chipul unei fetiţe au prins încet-încet contur mustăţi vesele şi un nas şi mai hazliu de…pisică, iar copila îşi mai potolea nerăbdarea privind din când în când într-un ochi de oglindă. „Copilăria are farmecul ei inegalabil. Cine se îndoieşte, să privească la aceşti copii. Fetiţei mele îi plac animalele şi ştiam că surpriza va avea efect…stă foarte cuminte. Şi când mă uit la ea, merită orice risc, efort şi nimic nu e prea dificil, nici măcar lipsurile sau problemele”, a spus tatăl emoţionat. La distracţia de 1 Iunie au luat parte şi copii, veniţi în execursie de la Craiova. Cum au nimerit numai bine de ziua lor, nici nu au stat prea mult pe gânduri şi au pornit în turul parcului, devenit un adevărat orăşel al copiilor. Educatoarele au asigurat că vizita la Târgu-Jiu este o premieră pentru copiii craioveni şi se va repeta cu atâtea atracţii în jur. Bucuriile zilei de ieri au fost pe măsura preferinţelor copiilor, de asta a avut grijă un parc al distrcaţiei, iar atmosfera cu greu şi-a stins din voioşie.

Premiaţi de ziua lor

Deloc neglijate de pe lista preferinţelor de cei mici au fost concursurile şi în perioada premergătoare Zilei de 1 Iunie. Şi cum fiecare competiţie îşi are câştigătorii ei, şi concursul de cultură generală „Punguţa cu…200 de întrebări” a avut parte de numeroşi premianţi. La secţia de copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”, curtea s-a umplut de nerăbdarea şi bucuria copiilor .Cum inventivitatea răspunsurilor a făcut dificilă alegerea juriului, au existat multe premii şi menţiuni, astfel ca sutele de copii participanţi să fie răsplătiţi şi încurajaţi pentru eforturi viitoare. Concursul a fost adresat copiilor cu vârsta între 9-14 ani, în perioada 15.02.-27.05.2011, iar un număr record de copii, 329, au fost sub 14 ani. Un premiu I Special, şase premii I, zece premii II şi 11 premii III a fost acordate, pe lângă numeroasele menţiuni şi diplome de participare. Reuşita evenimentului atrage merite pentru întreaga echipă de bibliotecare şi conducerea instituţiei, care au grijă de evoluţia micilor cititori.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -