Crăciunul a venit cu două săptămâni mai repede la Baia de Fier! Săracii au primit cadouri din Norvegia

0
17

Crăciunul a venit cu două săptămâni mai devreme pentru comunitatea de rudari din cătunul Galbenu, comuna Baia de Fier. Reprezentanții organizației non-guvernamentale HOUSECHURCH, din Norvegia, au venit, pentru al doilea an, consescutiv, încărcați cu cadouri și multe surprize. Cea mai mare parte a locuitorilor din comunitatea Galbenu nu au venituri și trăiesc în sărăcie.

Soții Asbjørn and Brynhild Handeland, reprezentanții organizației, au mers marți, 12 decembrie, la școala și grădinița din Galbenu și le-au oferit copiilor 53 de pachete cu dulciuri, jucării, sucuri și alimente specifice sărbătorilor de iarnă. „Darurile pe care le primiți astăzi de la HOUSECHURCH reprezintă un simbol și sper că vă veți bucura de aceste daruri și veți avea parte de un Crăciun Fericit”, a spus Brynhild Handeland. Reprezentanții organizației le-au cântat copiilor un cântec specific sărbătorilor de iarnă în limba norvegiană, „Un copil s-a născut în Betleem”, iar, în schimb, micuții din comunitatea de rudari au cântat un colind.

Masă la un restaurant

Surprizele norvegienilor au continuat și ieri, când copiii și cei mai amărâți localnici au avut parte de o masă copioasă la un restaurant din Baia de Fier. Aproape 50 de persoane s-au bucurat de această zi. Mulți dintre ei au fost pentru prima dată în viața lor la un restaurant. „Am venit împreună cu soția mea și am vrut să aducem spiritul Crăciunul în această comunitate. Și Iisus Hristos ne-a împărtășit viața Lui, așa și noi trebuie să împărțim din ceea ce avem noi”, a precizat Asbjørn Handeland.

 
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here