12.9 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Social Creşte numărul adopţiilor! Vezi cum poți să iei acasă un copil

Creşte numărul adopţiilor! Vezi cum poți să iei acasă un copil

- Advertisement -

Situaţie îmbucurătoare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Din ce în ce mai multe familii din judeţ îşi îndreaptă privirea spre centrele unde zeci de copii aşteaptă să le fie oferit un cămin. În cursul anului trecut au fost adoptaţi 23 de copilaşi.

În anul 2017, zeci de copii din centrele DGASPC Gorj şi-au găsit un cămin. Nu puţine au fost familiile care au trecut pragul acestor centre pentru a adopta micuţii rămaşi fără familie. ,,Serviciul Adopţii funcţionează foarte bine. În anul 2017 am avut un nmăr de 11 deschideri de proceduri adopţii, 16 încredinţări în vederea adopţiilor, 23 de copii au fost încuvinţaţi familiilor adoptive, iar în monitorizare se află 40 de copii care au fost adoptaţi”, a precizat Doina Navlea, inspector superior DGASPC Gorj.

În comparaţie cu anul 2016, numărul adopţiilor a fost cu mult mai mare. ,,A fost un an ma bun şi în ceea ce priveşte solicitările familiilor pentru adopţii. Şi deschiderile de proceduri au fost mai multe, în comparaţie cu alţi ani”, a precizat Doina Navlea, inspector superior DGASPC Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente