Criza, depăşită la Şcoala Populară

1
28

Şcoala Populară de Artă (ŞPA) din Târgu-Jiu se poate mândri numai cu realizări. Dacă până acum situaţia era destul de tensionată, pentru că erau ceva probleme cu banii, acum se pare că situaţia aceasta este de domeniul trecutului. Potrivit directorului Viorel Gârbaciu, planul de venituri a fost realizat.

Dacă la început erau sceptici cu privire la îndeplinirea planului de venituri propus pentru acest an şi sperau să poate ajunge măcar la procentul de 80%, reprezentanţii ŞPA din Târgu-Jiu au motive de bucurie. După ultimele date rezultate din calculele de contabilitate şi secretariat din cadrul ŞPA, se pare că planul de venituri pe anul trecut a fost realizat în proporţie de 99, 7%, adică aproximativ trei miliarde de lei. În acest sens, Viorel Gârbaciu a declarat „sunt mai mult decât fericit că am realizat ce ne-am propus deşi la început credeam că este imposibil. Am avut destule probleme cu banii dar încet, încet ne revenim”. Această sumă revine ŞPA din activităţile „prestate” peste an şi se pare că a fost întregită, în mare parte, din spectacole, dar şi din taxe şi vânzări de produse. Directorul Viorel Gârbaciu a mai adăugat „dacă la aceasta am adăuga că sunt 36 de secţii înscrise şi aproximativ 1850 de cursanţi, ne putem explica de ce am traversat această situaţie cu brio. Datorez totul colegilor mei, pentru că până la urmă a fost o muncă de echipă”. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, nu vor mai fi probleme cu banii şi nici cu salariile, care în ultima perioadă întârziau să apară. Aceştia speră că şi anul acesta să se menţină pe planul de plutire. „În iunie împlinim 40 de ani de la înfiinţare, 40 de ani în care am lucrat cu profesionişti şi am ridicat şcoala pe cele mai înalte culmi. Mă bucur că vom începe să sărbătorim, fără să ne mai gândim la problemele financiare”, a mai spus Gârbaciu.

Gârbaciu, optimist pentru 2011

Potrivit directorului ŞPA Târgu-Jiu, anul acesta se preconizează a fi cel mai bun an din activitatea instituţiei. Acum că problemele financiare au fost rezolvate, ŞPA îşi propune să ducă la îndeplinire proiectele propuse pentru acest an. În altă ordine de idei, au fost stabilite şi taxele de înscriere pentru anul 2011. Comparativ cu anul trecut, aceste taxe au rămas aceleaşi. Astfel, pentru un curs la orgă electronică, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar 400 de lei pe an. În aceeaşi situaţie vor fi şi cursanţii care optează pentru canto muzică populară. Există şi taxe mai mici, pentru cursurile de vioară, fluier, dar şi pictură şi canto clasic. Vor fi scutiţi de taxe cei care optează pentru un curs de ţambal sau meşteşuguri tradiţionale pe cale de dispariţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here