Acasa / Headlines / Criză gravă de sânge în Gorj. Apel disperat către donatori

Criză gravă de sânge în Gorj. Apel disperat către donatori

Este criză de sânge în județul Gorj, iar această situație poate avea consecințe grave asupra pacienții care trebuie să sufere intervenții chirurgicale, dar și alți bolnavi. Situația de urgență generată de infecțiile cu coronavirus și îndemnul ca populația să nu mai iasă din case s-a răsfrânt și asupra numărului de donatori, care s-a redus semnificativ în ultima perioadă. Personalul medical de la Centrul de Transfuzii Sanguine Gorj face un apel disperat către toți gorjenii pentru a se prezenta ca să salveze alte vieți. Conducerea Centrului susține că este nevoie de toate grupele de sânge, la toate fiind stocuri total insuficiente.

Condiții pentru a putea dona

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să se încadreze în mai multe condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, să aibă o greutate mai mare de 50 de kilograme, un puls regulat între 60 și 100 de bătăi pe minut și o tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg.

De asemenea, donatorii nu trebuie să fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu consume grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării și să nu urmeze un tratament pentru: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

De asemenea, între două donări de sânge trebuie să treacă o perioadă de cel puțin opt săptămâni.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*