spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăSocialCulturile se dezvoltă anevoios

    Culturile se dezvoltă anevoios

    Schimbarea bruscă a vremii din ultimele luni, alternanţa între ploi şi soare dublată cu fenomene extreme, toate au venit cu urmări pentru agricultură. La momentul de faţă trebuiau terminate lucrările de însămânţare spune, directorul Direcţiei Agricole. Din cele peste 60 de mii de hectare, 90 la sută sunt însămânţate cu porumb.

    Cât de mari sunt pierderile nu se cunoaşte încă, spune conducerea Direcţiei Agricole, care încă lucrează la centralizarea datelor din teren, dar unele neajunsuri sunt la cultura porumbului care a fost însămănţat mai târziu. Directorul Direcţiei Agricole face o situaţie rapidă, din datele existente la momentul de faţă. Doar pe 20% la sută din suprafaţa agricolă, culturile au apucat să răsară la timp, iar pe 8 mii de hectare, însămânţarea s-a pornit tardiv. Vremea va continua să fie destul de capricioasă, mai ales că şi acum există zone in judeţ, unde pâmântul este tun, iar în alte zone, acesta este încă sub ape. „Avem o suprafaţă de 25% răsărită parţial în sensul că aici a mai băltit apa şi a fost nevoie de o doua însămânţare. Mai avem suprafaţă de 10%, adică 8000 de hectare unde recolta a fost semănată mai târziu şi încă nu a răsărit. Aşteptăm să vedem evoluţia vremii”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

    Specialiştii din agricultură lucrează încă la datele care se adună din teren, urmînd ca săptămâna viitoare să se coroboreze o situaţie finală. Neajunsuri mai mici sunt la culturile de păioase şi cereale, unde producţia se aşteaptă să o egaleze pe cea de anul trecut”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole. Din cele peste 62 de mii de hectare, o suprafaţă de 95% este semănată, din care un procent de 65% arată bine dezvoltată, în fază fenologică de 4-5 frunze. Pe aceste suprafeţe s-au executat şi lucrări de ierbicidare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: