Acasa / Social / „Cupa Suseniului”- ediția a VIII-a la Complexul de Îngrijiri și Asistență Suseni

„Cupa Suseniului”- ediția a VIII-a la Complexul de Îngrijiri și Asistență Suseni

Competiție sportivă pentru asistații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului. Ediția a VIII-a a acțiunii „Cupa Suseniului” a adunat peste 130 de persoane cu dizabilități, care au demonstrat încă o dată că statutul lor special nu îi impiedică să fie oameni normali. La concurs au participat beneficiari de servicii comunitare din cadrul centrelor din Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți.

Direcția Generală de Protecție și Asistență a Copilului Gorj, în parteneriat cu primăria Runcu a organizat acestă competiție. În ciuda vremii capricioase concursul a fost un real succes, din Complexul de Îngrijiri și Asistență Suseni participând aproximativ 40 de persoane. Acestora li s-au alăturat beneficiari din centrele județelor vecine. „ DGASPC Gorj a organizat o competiție care este dedicată în exclusivitate persoanele cu dizabilități. Avem și oaspeți. Sunt înscriși 137 de concurenți, 48 de persoane din județele Olt, Mehedinți și Vâlcea. Am pregătit totul în detaliu și fiecare participant va primi un premiu și o medalie îndiferent dacă va pierde sau va câstiga competiția pentru care s-a înscris”, a declarat conducerea DGASPC Gorj Laurențiu Diaconescu.

Oaspeți dragi

În premieră la ediția de acest an au participat și competitori din județul Olt. Începători, beneficiarii acestei echipe au sperat măcar la un premiu pentru galeria făcută. „Deviza noastră este : nu contează cum e vremea în suflet trebuie să fie zâmbete! Poate că noi, fiind la prima competiție, nu vom lua o cupă dar la cum ne-am mobilizat pentru galerie cu siguranță vom obține un premiu. Vă mulțumim pentru invitație și cei mai buni să câștige”, a declarat conducerea DGASPC Olt.

La eveniment au participat și autoritățile județene care i-au asigurat de tot sprijinul pe cei aflați în centrele de asistență socială. Concurenții au trecut prin probe precum tenis de masă, șah, table, aruncatul mingei la coș dar și probe de alergat.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*