spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialPe degustate la piaţa țărănească, prima din 2015!

    Pe degustate la piaţa țărănească, prima din 2015!

    Produsele tradiţionale sunt atracţia acestui weekend pentru târgujienii dornici să deguste şi să cumpere din marfa variată adusă de producători din mai multe judeţe din ţară, unii chiar în premieră. Din tabloul pieţei tradiţionale ţărăneşti, nu lipseşte nimic, de la preparate din carne, afumături, torturi de ciocolată, până la dulceţuri şi siropuri naturale, astfel că alegerile sunt la îndemână după preferinţe şi cât ţine buzunarul fiecăruia.

    La cele 11 amplasamente din centrul municipiului, producători veniţi cu marfă din mai multe zone ale ţării spun că de ieri de când s-au instalat, lumea nu a dat năvală, dar nici nu au dus lipsă de clienţi. Şi vremea ploioasă are vina ei, dar ţăranii nu deznădăjduiesc. Unii au mai venit la astfel de târguri tradiţionale, alţii au călcat în Târgu-Jiu pentru prima dată. De la Câmpulung Muscel vin plăcintele trase în cuptor, din Bistriţa, brânzeturile preparate în gospodăriile proprii, iar de la Sibiu, preparatele din porc, afumate ca… la carte. Şi nu în ultimul rând, Aradul nu se dezminte de la deserturile inedite din ciocolată de casă, care pornesc de la 50 de lei Kg. ,,Lumea se uită, se plimbă, nu prea se înghesuie să cumpere. Sunt din Lipova, județul Arad și am adus bunătăți din ciocolată de casă, de la cranț, dobos, până la tort din ciocolata de casă. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat o unul din producătorii prezenți la Piața tradițională țărănească.

    Ochiul vede, papila cere! Buzunarul?

    Un vizitator a subliniat că: ,,Așa o ocazie este de apreciat, tentația este mare, ai lua de toate, nu știi ce la ce să te uiți mai repede. Și eu îmi prepar tot felul acasă, siropuri, dulcețuri, am totul proaspăt, stau la țară, dar și ceea ce văd îmi place nespus. Totul arată excelent, dar eu nu îmi permit prețurile astea. Pentru câtă muncă este în spate, nu spun că sunt mari, dar eu, de exemplu, iau carne împreună cu mai mulți vecini, vită sau porc și ieșim mai ieftin. Întrebarea este dacă rezistă după rețetele noastre totul ca aici?”, a declarat o târgujiancă. O gospodină, impresionată de cum arată totul, convinsă că şi are un gust excelent, nu s-a zgârcit în aprecieri pentru munca depusă de producători, dorindu-şi ca şi reţetele proprii să se ridice la înălţime. Târgujienii, fie că au ştiut de acţiune, fie că au aflat spontan, în timpul unei plimbări pe centru au admirat pe indelete produsele. Unii au cedat chiar mai repede decât s-ar fi aşteptat de poftă, în faţa preţurilor cam…piperate şi nu au plecat cu mâna goală. „Am luat niște cașcaval de poftă. Nu știam de eveniment, am ieșit să îmi fac plimbarea și am văzut. Sunt încântat de inițiativă. Prețurile sunt așa și așa, este și munca producătorilor aici, trebuie să înțelegem”, a declarat un pensionar.

    De departe, dar vin să își vândă produsele trudite

    Producătorii cu preparate tradiţionale din întrega ţară vin în Târgu-Jiu, de 3-4 ori pe an, la invitaţia autorităţilor locale. Deşi vânzările nu au un nivel ieşit din comun, puterea de cumpărare fiind tot mai redusă, ţăranii producători din Ardeal, de exemplu, spun că merită drumul şi efortul dacă mai vrei să şi vinzi ceva. Munca e muncă şi trebuie respectată, orice ar fi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: