11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Social Noi demersuri la Guvern pentru sinistraţi

Noi demersuri la Guvern pentru sinistraţi

Primarul din Bustuchin continuă demersurile în vederea obţinerii fonduri de la Guvern pentru localnicii afectaţi de alunecările de teren. Edilul spune că astfel de solicitări s-au mai făcut, însă de data aceasta speră să obţină banii necesari pentru consolidarea zonelor afectate.

Alunecările de teren s-au abătut şi în două sate din comuna Bustuchin. Toate demersurile făcute până acum de către primarul Ion Ciocea au fost în zadar, însă se pare că de această dată edilul a primit aprobare de la vicepremierul Liviu Dragnea pentru construirea unui bloc pentru familiile ale căror case au fost afectate de alunecările de teren. „De 5-6 ani ne tot plângem şi scriem la diferitele instituţii abilitate, implicit la Guvern şi la Ministerul Dezvoltării. Dacă nu le vom primi nici acum, casele acestor oameni sunt puse în pericol, dar mai sunt şi alte probleme. Cred că domnul Dragnea a înţeles, chiar săptămâna trecută când am fost la Bucureşti mi-a aprobat construirea unui bloc cu vreo 16 apartamente pentru a muta acei cetăţeni care sunt afectaţi”, a declarat primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.
Edilul susţine că ar fi nevoie de 70 de miliarde lei vechi, fonduri pe care speră să le obţină de la Guvern pentru consolidarea zonelor afectate. „Alunecările de teren au afectat pe lângă drum, şi case de locuit şi un cămin cultural la Valea Pojarului. Mâine, joi, este şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, am solicitat prefectului judeţului Gorj şi Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean, ca toate demersurile noastre pe care le-am făcut atât eu, cât şi ceilalţi primari, pentru că sunt fonduri, care sunt la nivel central pentru a fi alocate de către Guvern, respectiv de către Ministerul Dezvoltării pentru a rezolva acele alunecări de teren care nu le-am făcut la timp”, a mai declarat edilul din Bustuchin.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente