Deșeurile de la Alba Iulia vor putea fi depozitate în continuare la Târgu Jiu

0
8

Consiliul Local Târgu Jiu a făcut un pas înapoi în conflictul cu societatea Polaris, care deține groapa ecologică de deșeuri. Consilierii locali au aprobat o nouă hotărâre prin care se ridică interdicția depozitării gunoiului adus de la Alba Iulia, care a fost dispusă la sfârșitul lunii august tot printr-o hotărâre de Consiliu Local.

„S-a stabilit admiterea în parte a plângerii prealabile formulată de societatea Polaris, în urma unor discuții cu consilierii locali și s-a stabilit că nu este necesar acordul Consiliului Local pentru contractele încheiate până la data de 28 august anul curent, dată până la care a fost adoptată hotărârea precedentă. Deșeurile de Alba Iulia vor putea fi aduse în continuare până la finalizarea contractului“, a spus consilierul local Eduard Lădaru.

Perdea de arbori împotriva mirosului de la groapa de gunoi

Pentru contractele încheiate după data de 28 august 2017, pentru depozitarea la groapa ecologică de la Târgu Jiu a deșeurilor din alte județe, va fi necesar acordul Consiliului Local Târgu Jiu. „Consiliul Local va face politica deșeurilor în municipiul Târgu Jiu și este o lecție. O să luăm exemplul celor de la Cluj unde orașul este împărțit între doi operatori. Depozitarea deșeurilor din alte localități se va face doar cu acordul Consiliului Local“, a mai precizat Eduard Lădaru.

Consiliul Local Târgu Jiu a mai hotărât ca societatea Polaris să planteze o „perdea” de vegetație într-o parte a depozitului, pentru a opri astfel răspândirea mirosului către cartierul Slobozia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here