spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialDezinteres pentru mieii din Piaţa Litovoi

    Dezinteres pentru mieii din Piaţa Litovoi

    S-a dat startul la sacrificarea mieilor în sectorul special amenajat din Piaţa Litovoi. Câţiva ciobani au venit ieri dimineaţă cu mieii la locul stabilit şi vânzarea a şi început. Pentru prima zi, vânzările au fost scăzute, ciobanii fiind convinşi că în zilele următoare vor sacrifica mai mulţi miei. Preţul a fost piperat ieri, dar clienţii speră ca în zilele următoare să mai scadă, astfel încât să fie accesibil oricărui buzunar.

    La primele ore ale dimineţii, câţiva ciobani au trecut deja la treabă, pentru că au avut şi comenzi. Preţul perceput este cam piperat pentru început, însă ciobanii sunt dispuşi să mai lase, în funcţie de buzunarul omului. „Deja am vândut câţiva miei. Am venit doar cu 20 pentru început, pentru că nu ştiam cu va merge vânzarea, dar mâine aduc mai mulţi. Preţul pe kilogramul de carne de miel porneşte de la 25 de lei, dar mai lăsăm la preţ, dacă omul care cumpără nu are bani mai mulţi”, a spus unul dintre ciobanii, prezenţi ieri în Piaţa Litovoi. Clienţii au şi început să apară, dar mai mult pentru a testa piaţa. Dacă unii dintre clienţi preferă să mai aştepte să scadă preţul la kilogramul de carne de miel, alţii se mulţumesc doar să asiste la sacrificarea mieilor. „preţul este cam mare pentru vremurile de acum. Sper să mai scadă preţul până la Paşti să putem să cumpărăm şi noi un miel mai mic, măcar, dacă de unul mai mare nu avem bani”, a spus ieri unul dintre potenţialii clienţi. Reprezentanţii Pieţei Centrale se aşteaptă ca în zilele următoare să fie prezenţi mult mai mulţi ciobani. „Au început deja să apară miei pe piaţă, dar puţin deocamdată. Aşteptăm ca numărul ciobanilor să se mărească, astfel încât preţul să coboare cât mai jos, pentru a fi la îndemâna oricărui buzunar”, a spus Ion Lăsărâmbă, administrator Piaţa Centrală. În hală situaţia preţului la kilogramul de carne de miel este alta. Preţul perceput este cu doi lei mai mic decât cel al ciobanilor. În viu, kilogramul de miel se vinde cu 15 lei, în vreme ce sacrificat, kilogramul de carne ajunge la 25 de lei.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: