spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialDezvelirea unui monument la școala din Hobița!

    Dezvelirea unui monument la școala din Hobița!

    Satul Hobița, leagănul nașterii lui Constantin Brâncuși, a trăit duminică o atmosferă de sărbătoare, deoarece la școala, care de fapt și-a încetat activitatea din 2012, a fost dezvelită o placă comemorativă, pentru a cinsti numele dascălilor care au funcționat în această instituție, începând din 1934, când ea a fost înființată, deci a fost o manifestre organizată în cinstea „semănătorilor de lumină”.

    Așadar, după cei 78 de ani în care a funcționat, perioadă în care s-au perindat pe băncile ei generații de hobițeni, dar și la doi ani de la „pensionare”, a fost creat “motivul simplu pentru care trebuie să-i prețuim, să-i cinstim și să nu-i uităm pe acești “apostoli”, așa cum sublinia Moise Bojincă, Rectorul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Președintele Fundației Casa “Constantin Brâncuși- Hobița” din Peștișani. „Manifestarea pe o realizăm astăzi se datorează, în primul rând, locuitorilor Satului Hobița, pentru care trebuie să le mulțumim, în frunte cu domnii: Petre Cornoiu, Tănasie Lolescu și Ion Voiculescu, dar și Fundației “Casa Brâncuși- Hobița” din Peștișani. Unindu-ne forțele și realizând această manifestare, putem demonstra, în primul rând, că pe aceste meleaguri există o comunitate locală de aspirații, de probleme și tendințe având același destin. Dincolo de anumite incongruențe inerente, corolarul comunității locale îl constituie solidaritatea, lucru pe care îl demonstrăm și astăzi. Este o credință în democrație, concepută ca un drept al nostru de a ne guverna și autoguverna, de a ne realiza prin participare efectivă, acțională la edificarea soclului viitor. Cheia unei democrații astfel concepute este educația, nu doar larg răspândită, ci regândită, atât în ceea ce privește obiectul, cât și modul ei de realizare. Transmitem celor ce ne urmează, că de la obârșie se pot dezvolta în toată bogăția responsabilităților lor, ca indivizi, ca membrii ai unei o familii aparținători ai unei comunități cetățenești, producătoare de bunuri, inventatori și creatori de valoare. Este nevoie ca permanent să învățăm să fim. E nevoie să ne adunăm forțele și să le punem în valoare”, a menţionat rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, Moise Bojincă.

    “Un asemenea eveniment reprezintă legătura dintre cei care ne învață și viitor”!

    Din partea autorităților județene, vicepreședintele Consiliului județean Gorj, Ciprian Florescu le-a mulțumit organizatorilor pentru invitația adresată, spunând că: „un asemenea eveniment are în primul rând o încărcătură emoțională aparte și reprezintă exact ceea ce sunteți dumneavoastră – legătura dintre cei care ne învață să citim, ne învață să scriem și viitor. Felicit pe inițiatori și pe organizatori pentru această minunată idee, care înseamnă nu doar un gest al modestiei, ci, un gest pe care ar trebui să-l urmăm toți”, iar primarul comunei Peștișani, din partea administrației locale, se plia pe ideea că: „E bine că ne mai aducem aminte de învățătorii și de profesorii noștri”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: