Din școală, direct la AJOFM!

0
391

Pregătirile pentru Bacalaureat coincid cu cele pentru încadrarea tinerilor absolvenți ca …viitori șomeri. S-au încheiat înscrierile pentru examenul național de bacalaureat. Peste 3000 de absolvenți se pregătesc de examen.

Între timp AJOFM Gorj se pregătește de valul de absolvenți care nu vor avea unde să se angajeze. În județul Gorj 3315 de absolvenți vor susține anul acesta examenul de bacalaureat. 2515 sunt din seria curentă, diferența din seriile anterioare. Toți trebuie să știe că pot benefici de sprijin din partea statului dacă nu își continua studiile.

„Data absolvirii studiilor în conformitate cu prevederile legale este 04 iunie 2021, iar în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj pentru a beneficia servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă. Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare”, a transmis conducerea AJOFM Gorj.

Absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj până la data de 02.08.2021 inclusiv. Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here