Acasa / Social / Dispensar medical și after school în comuna Cîlnic

Dispensar medical și after school în comuna Cîlnic

Un nou dispensar medical se conturează în comuna gorjeană Cîlnic. Administraţia locală a demarat lucrările de construire a unui nou dispensar medical, cu centru de permanenţă dar și a primul after school din comună.

Construirea unui nou dispensar este imperios necesară spun autoritățile locale având în vedere faptul că centrul de sănătate actual funcţionează într-o clădire veche. Acolo își desfăşoară activitatea medicul de familie, dar şi specialiştii centrului de permanenţă, care asigură neîntrerupt asistenţa medicală.
După finalizarea lucrărilor la dispensar, toată activitatea va fi mutată în noul spaţiu unde va funcţiona şi un cabinet stomatologic. Noul dispensar va funcţiona lângă baza sportivă din Cîlnic, fiind amplasat lângă drumul naţional care tranzitează localitatea.

Investiţia este realizată din fonduri atrase de administraţia locală prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi se ridică la 2 milioane de lei. „Lucrările au început acum o săptămână. Termenul de finalizare este de 2 ani, dar sigur vor termina mai repede. Executantul este o firmă din Gorj”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Primul after school din comună se află și el în planurile primăriei. Așa se face că lucrările sunt deja într-o fază avansată de construcție, parterul fiind deja terminat, urmând construirea primului etaj al clădirii. Obiectivul este realizat în apropierea sediului primăriei. Investiţia este finanţată din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea obiectivului este de 500.000 de euro. Clădirea va fi compusă din parter, etaj şi mansardă. Unitatea şcolară va dispune şi de un lift. Copiii îşi vor putea face temele sub îndrumarea unor dascăli, vor primi hrană şi vor avea program de somn. Centrul va fi dotat cu paturi, sală de mese, sală de joacă şi de studiu. Copiii din Cîlnic vor putea fi găzduiţi în cadrul acestui centru începând din toamna anului viitor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*